Как да си хванеш ново гадже - съвети за момчета [част първа]

2014-06-17 16:54:00
Как да си хванеш ново гадже - съвети за момчета [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Всеки иска да има любим човек до себе си, с когото да споделя свободното си време, когото да обича и на когото да прави романтични жестове и дребни подаръци. Както момичетата, така и момчетата копнеят за стабилна връзка, въпреки че винаги ще се намерят свободолюбиви личности, които предпочитат да нямат сериозен човек до себе си, защото се чувстват задушени и не са готови да се отдадат напълно само на един човек. Но рано или късно и те съзряват и започват да изпитват нужда от сериозни взаимоотношения.

 

Ако си момче и искаш да намериш момиче, с което да имаш сериозна връзка, виж няколко неща, които определено ще ти бъдат от полза:

 

Имай самочувствие с покритие – това, че си търсиш гадже, не означава, че трябва да си уязвим и да се молиш на всяко момиче. Като за начало трябва да си бъдеш самодостатъчен – това означава да не се чувстваш самотен, дори когато си сам и да ти е приятно да правиш някои неща без компания, например да спортуваш, да ходиш на кино, да пазаруваш и т.н. Това показва, че се чувстваш добре в кожата си и не са ти нужни други хора, за да бъдеш щастлив. Това, разбира се, не означава, че трябва да се научиш да живееш сам като вълк, просто трябва да имаш достатъчно самочувствие и да не се комплексираш излишно, че си нямаш гадже. Рано или късно ще се появи подходящото за теб момиче.

 

 

Хубаво е да се научиш да общуваш с момичетата. Колкото повече приятелки имаш, толкова по-лесно ще ти бъде. Избягвай да разговаряш само с момичета, по които си падаш. Нужни са ти истински приятелки, с които може да се държиш небрежно и да не се притесняваш излишно. А сам знаеш, че няма как да не се притесняваш, когато си в компанията на момичета, което харесваш.

 

Помагай на хората около себе си – в днешно време, за съжаление, хората все по-рядко си помагат, а когато го правят, почти винаги е със задна мисъл. Доста хора правят услуги, за да могат след време да поискат такива. Не е нужно ти да бъдеш от тях. Помагай на околните, защото имат нужда и за собствено удовлетворение, а не за да ти бъдат длъжни след време. Ако предлагаш помощта си, когато момичето, което харесваш, е наоколо, бъди сигурен, че това няма как да остане незабелязано. А голяма част от девойките се впечатляват от мили и отзивчиви момчета, колкото и странно да ти се струва. Да, не всички момичета си падат по лоши момчета!

 

Не се страхувай, че ще те отблъснат – нито едно твое начинание няма да бъде успешно, ако се притесняваш постоянно от провал. Когато видиш момичето, което харесваш, отиди и поговори с нея. В началото ще ти бъде много притеснено, но след няколко небрежни разговора ще се отпуснеш. Старай се да не ти личи, че ти е нервно, защото момичетата не си падат по прекалено притеснителни момчета, които нямат достатъчно самочувствие. Колкото повече увереност излъчваш, толкова по-голям е шансът да те хареса.

 

 

Не си търси извинения – винаги може да си намериш десетки причини да не я заговориш. Това обаче е мечешка услуга и не бива да си я правиш. Забрави за извиненията от рода на „Тя е толкова готина, със сигурност си има гадже“, „Аз не съм достатъчно привлекателен, за да ми обърне внимание“, „След като я заговоря, сигурно ще ме помисли за тъп и нахален и няма да ме погледне повече“ и т.н. Никога не се знае какво ще стане, затова по-добре опитай, отколкото след време да съжаляваш, че така и не си събрал смелост да я заговориш. Все пак тя е момиче, не хапе, в най-лошия случай ще ти покаже, че няма интерес към теб, но това не е болка за умиране. Колкото и да си готин, не може всяко момиче да те харесва, защото всяка девойка си има свой вкус.

 

Бъди себе си и се забавлявай – много е важно да се държиш естествено и да не правиш на такъв, какъвто не си. Рано или късно ще ти се наложи да свалиш маската и да покажеш истинската си същност, а това определено няма да я впечатли. Затова бъде себе си още от началото, по-добре да хареса истинското ти аз, отколкото образ, който си си изградил, но който така и не съществува. Също така не бива да се впрягаш излишно, докато си говорите. Ако се забавляваш в нейната компания и ѝ покажеш, че имаш чувство за хумор, тя определено ще те хареса.

 

Изглеждай добре – външният вид може да не е най-важен, но е първото нещо, което човек вижда у околните. Затова направи всичко по силите си да изглеждат максимално добре. Спортувай, храни се здравословно, грижи се за себе си и не се ядосвай излишно. Стресът оказва негативно влияние върху психическото и физическото здраве на човека. Не е нужно да се обличаш по последна мода, но се старай да съчетаваш правилно дрехите си. Ако не ти се отдава особено, поискай съвет от близка приятелка. Отидете заедно по магазините и си купи нови дрехи, ако имаш нужда, ако имаш достатъчно, покани я на гости и я помоли да ти каже кое с кое си отива.

 

 

Прави комплименти – не се притеснявай да казваш мили неща на момичетата. Няма представителка на нежния пол, която да не обича комплиментите. Разбира се, те трябва да бъдат поднесени по правилния начин. Старай се да мислиш това, което казваш, тоест, ако не смяташ, че новата ѝ блуза ѝ отива, по-добре не го казвай, защото няма да изглеждаш искрен и тя ще приеме комплимента ти по-скоро като обида или лъжа, с която целиш да я впечатлиш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия