Кои са убийците на желанието за секс и как да ги избегнеш

2014-11-10 11:33:00
Кои са убийците на желанието за секс и как да ги избегнеш
Снимка: thinkstockphotos.com

Всичко между вас е наред. Обичате се, разбирате се, искате се, но ... в един момент, след като сте се озовали в спалнята и сте се разгорещили, ти губиш желание за секс. Защо? Какво се случва с теб?

 

Има няколко фактори, които са в състояние да те накарат да загубиш желание за секс. Виж кои са най-често срещаните:

 

Нямаш достатъчно свободно време – сексът определено е удоволствие, но как да му се насладиш, след като след училище/работа имаш толкова много неща за вършене. Как да намериш време за плътски удоволствия, като едва намираш за сън.

 

Какво да правиш?

 

Има два варианта – или го правите набързо, за да се насладите един на друг и да не мине поредният ден без правене на секс или си вмъкваш със списъка със задачи кога ще се видиш с гаджето и колко време ще имате на разположение. Второто определено не звучи романтично, защото почти винаги ще знаеш кога ще правиш секс, но поне ще го практикуваш редовно.

 

 

Под стрес си – стресът и напрежението определено са в състояние да съсипят както сексуалния ти живот, така и връзката, която имаш. Няма как да мислиш за секс при положение, че постоянно мислиш за контролните в училище, работата, която имаш да свършиш, вечно изнервения шеф, който те изкарва извън равновесие и т.н. нормално е тези неща да те тормозят до някаква степен, но не бива да оказват чак такова влияние на личния ти живот.

 

Какво да правиш?

 

Трябва да разбереш какво те успокоява и снема стреса от теб и да започнеш да го правиш редовно. Може да е спорт, масажи, релаксираща вана, медитации и т.н. Важното е да намериш начин да си в добро настроение почти през целия ден. Така със сигурност често ще имаш желание за секс.

 

Чувстваш умора – в днешно време хората водят много натоварен начин на живот. Няма как да не се чувстваш уморен в края на деня, след като цял ден си бил на училище, после на работа, след това на уроци, на спорт и т.н. Малко са хората, които мислят за секс, когато са уморени, така че е нормално все по-рядко да имаш нужда от плътски удоволствия и да предпочиташ да се излегнеш в леглото и да зяпаш някакъв филм.

 

Какво да правиш?

 

Хубаво е да обсъдиш този проблем с половинката си. Кажи ѝ, че когато си наистина уморен в края на деня, няма нужда да те насилва да правите секс. По-добре да си легнете рано /ако ще прекарате нощта заедно/ и да го направите на сутринта, когато и двамата сте си отпочинали и в добро настроение.

 

Все още се сърдиш на гаджето - няма как да имаш желание за секс, след като партньорът ти те е ядосал преди няколко дни и все още не е намерил време да ти се извини. А така като гледаш май няма намерение да го направи.

 

Какво да правиш?

 

Като за начало се научи да прощаваш и не задържай негативните емоции в себе си. ОК, скарали сте се с гаджето, но това означава ли, че трябва да се сърдиш в следващите няколко дни? Вместо да си създаваш допълнителни отрицателни емоции, по-добре седнете и поговорете, обсъдете проблема. След това се отдайте на страстен секс за сдобряване! :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия