Защо скандалите във връзката са излишни

2014-11-09 10:51:00
Защо скандалите във връзката са излишни
Снимка: freedigitalphotos.net

Много хора правят скандали, когато се ядосат на гаджето си. Особено по-емоционалните личности са склонни да крещят, да викат и да се ядосват изключително много макар и без да има смисъл. Проблемът е, че скандалите не помагат. Вероятно е да не спечелите нищо от този скандал, а само да изхабите нервите си. Защо скандалите са излишни?

 

Само опъвате нервите си. Когато вдигнете скандал на гаджето си, вие се изнервяте до краен предел. Крещите, буйствате, изнервяте  и партньора си, който също започва да ви крещи. В един момент сякаш вече не помните толкова за какво крещите, а единствено смятате, че вие сте прави. И какво се оказва? Ядосвате се, ядосвате гаджето и не постигате нищо.

 

 

Вероятно няма да има резултат. Ядосани сте на партньора си, направо сте побеснели. Но какво очаквате след скандала? Очаквате промяна в поведението или извинение? Със скандал няма да получите нито едно от двете. Опитайте се да говорите с партньора си. Проведете спокоен разговор и обяснете защо сте разстроени какво ви ядосва и как искате това да се промени. По-вероятно е човекът до вас да обърне внимание и да ви вземе на сериозно, отколкото ако викате и крещите.

 

Остава неприятно усещане дълго време. След като проведете сериозен разговор, няма да се чувствате като „изпокарани“. Но ако се скарате с жесток скандал, дори на другия ден да ви мине, няма да е същото. Ще се чувствате неловко и глупаво, ще имате усещането за голямо скарване, дори поводът да е бил незначителен.

 

Успокойте се. В повечето случаи хората избухват за дребни неща и после съжаляват. Помислете си дали има смисъл да се карате толкова с гаджето си, поводът заслужава ли си. Помнете, че тези скандали вредят и обременяват връзката. Направете си равносметка и си помислете дали лошите моменти не са повече от добрите във вашите отношения.

 

Казвате неща, които не мислите. Признайте си, всеки го е правил. В моментите на ярост и гняв човек казва неща, които не мисли и не чувства. Това е опасно, защото по този начин наранявате партньора си. Не искате да съсипете връзката си? Спомнете си за поговорката, която гласи, че утрото е по-мъдро от вечерта. Най-добре е да преспите една нощ и на сутринта да си помислите дали сте ядосани и дали има смисъл да се карате. Най-добре е винаги първо да се опитате да оправите нещата с разговор.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия