Какви уроци можем да научим от разделите в живота ни

2014-10-11 11:01:00
Какви уроци можем да научим от разделите в живота ни
Снимка: freedigitalphotos.net

Разделите са нещо наистина неприятно. Те ни карат да се чувстваме зле и понякога дори изпадаме в депресия. Истината е, че когато всичко мине, в повечето пъти се радваме, че сме се разделили с дадения човек. Не бива да се отчайвате и да гледате на разделите като на нещо трагично. По-скоро се опитайте да си научите уроците, които живота ви поднася.

 

Всичко се променя и нищо не е константно. Няма какво да се лъжем, понякога и любовта не е вечна. Особено в тийн годините, не можете да си мислите, че ще се обичате вечно. С времето, може да не настъпват големи промени, но нещата не са абсолютно същите, каквито са били преди седмица, дори. Просто защото всеки се променя, въпросът е дали към добро, или към лошо.

 

Избирате сами своя път. Да, една връзка може да е задушаваща. Проблемът е, че хората се съгласяват да имат такива връзки. Помнете, че вие сами си избирате как да живеете живота си. Той или тя няма как да ви каже какво да правите. А и не бива.

 

Задоволството не е щастие. Просто, защото сте доволни от връзката си, не означава че сте щастливи. Запомнете това. Този урок е един от най-важните. Това, че гаджето ви не ви ядосва, разбирате се и можете да си комуникирате, не означава, че сте щастливи. Не пропускайте любовта и уважението, само защото сте доволни. Искайте да сте щастливи.

 

Бъдете честни със себе си. Дори да сте били щастливи, не бива да премълчавате какво е куцало. Бъдете честни със себе си и си признайте какво ви е липсвало и какво вие не сте дали в тази връзка. Ако той/тя ви липсва, също бъдете честни пред себе си. Излезте с приятели, разсейте се.

 

Продължете напред. Някои хора се сриват след раздялата с любимия човек. Това е един от важните уроци в живота – трябва да продължим напред. Не отказвайте помощ от близките си, мислете позитивно. Защо не започнете да правите нещо ново? Запишете се на спорт, усъвършенствайте се в дадено начинание или просто се започнете да посещавате курс по език.

 

Карма. Много хора обвиняват съдбата, висши сили, божества и какво ли още не, заради раздялата си. Помислете си къде сбъркахте вие. Все пак, връзката е такава каквато е, заради партньорите. Няма безгрешни хора. Вземете си бележка и помислете какво сте направили и какво не сте.

По-силни сте, отколкото предполагате. В трудните моменти човек се стяга и се мобилизира. Не позволявайте на мъката да ви обладае и се дръжте. Животът ще ви поднася и по-тежки моменти от този, трябва да сте силни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия