Защо не бива да пренебрегваш влагалищните упражнения

2014-09-03 12:59:00
Защо не бива да пренебрегваш влагалищните упражнения
Снимка: thinkstockphotos.com

Голяма част от хората правят упражнения, за да бъде тялото им стегнато и да изглежда добре. Жените обаче забравят една важна част от тялото си, която също има нужда от упражнения – влагалището. Да, колкото и странно и смешно да ви се струва, то също трябва да бъде тренирано, за да се предотвратят отслабване на матката и пикочния мехур, както и изпускане в по-късна възраст или след раждане, когато дори едно кихане е в състояние да ви накара да се изпуснете, макар и мъничко.

 

Ако тренираш правилно влагалищните си мускули, няма да имаш никакви проблеми и ще се възстановиш доста по-бързо след раждане. Също така ще правиш по-хубав секс. Специалистите са доказали, че тези, които могат да свиват и отпускат влагалището си, когато искат, изпитват по-голямо удоволствие по време на половия акт.

 

 

Най-известните упражнения за влагалищните мускули са упражненията на Кегел.

 

Те са създадени през 1946 година от доктор Арнолд Кегел и представляват система от упражнения, които подпомагат свиването и мускулния тонус на влагалищните мускули, уретрата и ануса. Тези мускули имат за цел да управляват процеса на уриниране и да поддържат вътрешните полови органи, но оказват огромно влияние и върху удоволствието по време на секс. Колкото по-здрави влагалищни мускули има една жена, толкова повече удоволствие изпитва по време на акта. Упражненията на Кегел ще ви помогнат да повишите чувствителността си и да изпитвате няколко оргазма един след друг.

 

Упражненията са изключително лесни, единственото, което ви трябва, е желание. Това, което трябва да правите е да свивате и отпускате мускулите на тазовото дъно. За да разберете дали го правите правилно, опитайте се да стегнете мускула на уретрата, докато уринирате, без да притискате бедрата си едно към друго. Ако уринирането спре, значи правите упражнението правилно и ефикасно. Препоръчително е да правите упражненията поне няколко пъти дневно, а когато мускулите заякнат, може да ги правите до 10 пъти на ден.

 

Хубавото на тези упражнения е, че могат да се практикуват навсякъде – вкъщи, на работното място, пред телевизора, в градския транспорт, докато чакате рейса и т.н., защото околните не разбират какво правите.

 

Как да правите упражненията?

 

Напрегнете мускулите на тазовото дъно, без да напрягате мускулите на корема или на таза. Задръжте така около 10 секунди, след това отпуснете. Специалистите препоръчват да се правят 30-40 повторения, разделени на 3 тренировки на ден.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия