Помагат ли болкоуспокояващите хапчета при любовна мъка?

2014-09-26 11:33:00
Помагат ли болкоуспокояващите хапчета при любовна мъка?
Снимка: thinkstockphotos.com

Надали има човек на света, на когото поне веднъж да не са разбивали сърцето му. Казват, че единственият лек е времето, а донякъде и появата на нов човек. Наскоро стана ясно, че има и друг начин човек да излекува разбитото си сърце.

 

 

Според американски психолог не по-малко ефикасни са два аспирина. Проф. Уолтър Мишел от Колумбийския университет е на мнение, че когато човек говори за любовната си мъка след раздяла, депресията му само се влошава и той се чувства по-зле, вместо да му олекне. Затова специалистът препоръчва размислите за раздялата да бъдат сведени до минимум. Проф. Мишел е на мнение, че психологическата болка е подобна на физическата и така трябва да се лекува.

 

"Когато гледаш снимка на човека, разбил сърцето ти, изпитваш болка в същата зона на мозъка, която се активира при изгаряне на ръката - обясни проф. Мишел. - Вземи два аспирина и ми се обади сутринта, ще кажа студено, ако приятел ми се обади късно през нощта с любовна драма. Този съвет обаче има солидна научна основа".

 

Редица изследвания са доказали, че обикновени болкоуспокояващи като аспирин и ибупрофен помагат за преодоляване на чувството на отхвърляне. И въпреки че повечето наранени момчета и момчетата обичат да говорят постоянно за болезнения край на връзката си, според специалистите е по-добре човек да сведе тези разговори до минимум.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия