Десет причини да забравим любовната мъка

Напълно естествено е човек да се чувства  изоставен и уязвим след като любимият го е напуснал. Първо, защото споменът за прекараните щастливи мигове е  твърде силен. Второ, защото често сме  склонни към разкъсващи душата самообвинения

2009-11-04 08:41:21
Десет причини да забравим любовната мъка
Напълно естествено е човек да се чувства  изоставен и уязвим след като любимият го е напуснал. Първо, защото споменът за прекараните щастливи мигове е  твърде силен. Второ, защото често сме  склонни към разкъсващи душата самообвинения – питаме се “Какво сгреших и къде е моята вина?”. Трето, защото този, с когото сме били изключително близки вече не е до нас, което нарушава чувството ни за ценност като човешки същества. Четвърто…

Наистина, има безкрайно много причини  да се чувстваме зле и още повече – да подхранваме това чувство. Сега нека сменим нагласата си и да видим, че светът не свършва там, където е свършила любовта.

Първо: ако съм допринесъл/а с нещо за разрушаването на връзката, по-добре  да разбера с какво и да го променя, вместо да се окайвам.

Второ: дали това, което съм взел/а за любов не е било увлечение, превърнато в навик? В кого съм бил/а влюбен/а  – в самия човек, или в представата, която съм имал/а за него?

Трето: вярно е, че всяко човешко същество е уникално, но е вярно също, че няма незаменими хора – ако съм наясно какъв човек ми се харесва, то трябва да съм сигурен/а, че рано или късно ще стигна до него. Или пък той до мен.

Съдбата се грижи за тези, които знаят  какво искат и се стремят към  него.

Четвърто: щом се е стигнало до тази развръзка, този човек Не е за мен – очевидно не оценява положителните ми качества, нито проявява интерес към идеите ми.

Пето: най-ценното  нещо за мен е моето собствено  Аз. Би било ужасно, ако не открия път  към себе си.

Опознай себе си, за да те обичат другите!

Шесто:
дори и изоставен/а, не трябва да се чувствам самотен/а – светът е  пълен с такива като мен – клубът на неуспелите в любовта е по-многоброен от този на успелите.

Седмо: всъщност, време е да се върна  към любимите си занимания, които бях занемарил/а.

Излез от мъката си и се виж с приятели например – споделянето помага за освобождаването от натрупаните  негативни емоции.

Осмо: всеки  има право на щастие и ще има  по-голям шанс да го намери, когато го търси, а не когато страда, че го е пропуснал

Девето: мога да превърна и тази загуба в  трамплин за бъдещи постижения, като изляза от нея с нови и непознати досега качества.

Това, което  не ме убива, ме прави по-силен.

Десето: Предходните девет причини, а  и още девет пъти по толкова според темперамента, характера и погледа ни към другите!

Това, което  мога да посъветвам всички, попаднали  в капана на “нещастната любов” е: магията е в мисловната нагласа. Позволете си лукса да бъдете егоисти  и да мислите позитивно за себе си. Дайте шанс да бъдете открити от  Любовта!



Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия