Как да избегнеш попадането в приятелската зона

2014-09-27 15:46:00
Как да избегнеш попадането в приятелската зона
Снимка: freedigitalphotos.net

В последните години сред тийнейджърите много се говори за приятелската зона. Понятието идва от английски – friend zone и е проблем на много младежи. Става дума за това, че момичетата приемат дадено момче само като приятел, а той иска нещо повече. В повечето случаи, веднъж попаднали в тази зона, момчетата не могат да покажат на момичето, че го харесват. Защо момичетата ви приемат просто като приятел?

 

Сближавате се прекалено бързо. Недейте да демонстрирате прекалена близост, особено още в началото. Така не ѝ оставяте шанс сама да ви опознае, губи интерес, защото не сте загадъчен.

 

Няма химия. Вероятно вие сте луд по нея, но според нея няма химия. Това е обяснение, което е много просто. Тя ви харесва като човек, вижда, че сте свестен и готин, но не я привличате.

 

Вероятно харесва друг и не ви обръща внимание. Има огромен шанс тя да е луда по друго момче, а вас да има като брат. Това е нормално, защото когато е запленена от друг човек, тя не може да мисли за вас като за повече от приятел.

 

 

Мислите, че тя е прекалено готина за вас. Ако се подценявате няма да се получи. Вярвайте повече в себе си и не мислете, че тя няма да ви хареса. Важно е да пробвате и да ѝ покажете, че имате нещо към нея. Не разчитайте на това, че тя е харесвана от всички и е прекрасна. Защо да не избере вас?

 

Бъдете ѝ приятел без да се държите като приятелите ѝ. Не ѝ говорете часове наред глупости и не прекарвайте време, в което тя само се оплаква и ви разказва тревогите си. Говорете си за това какво харесвате, какви книги четете, какво обичате да правите в свободното си време. Опознавайте се.

 

Правете ѝ комплименти. Това е много важно. Казвайте ѝ, че е красива, напомняйте ѝ, че е прекрасна, говорете ѝ. Жените се влюбват чрез ушите си, за нея е важно постоянно да чува, че е най-добрата и най-красивата.

 

Докосвайте я. Важно е още отначало да ѝ покажете, че я харесвате. Докосвайте я, отнасяйте се с нея като с вашето гадже, а не като с приятелка. Накарайте я да се чувства специална, покажете ѝ внимание и отношение. По този начин тя ще осъзнае, че вие не сте просто приятел за нея. Важно е да правите това още от самото начало, за да няма грешки в разбирането.

 

Целунете я. Още през първите срещи, защо не я целунете? Покажете ѝ, че тя не е поредното момиче в живота ви и наистина ви харесва.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия