За момичетата, които често нямат желание за секс

2014-09-11 16:29:00
За момичетата, които често нямат желание за секс
Снимка: Dreamstime

Има жени, които страдат от понижени либидо и това се отразява негативно върху сексуалния им живот.

 

Най-често срещаните причини за появата на този проблем са стресът, депресията и обездвижването. Промяна в хормоналните нива, прекомерната консумация на алкохол и многото преработени въглехидрати и страничните ефекти на някои лекарства също могат да доведат до загуба на желание за секс.

 

Как да повишиш либидото си?

 

Добрата новина е, че има натурални методи, които ще ти помогнат да се справиш с този неприятен проблем. Натуралните продукти влияят на либидото по различни начини – от балансирането на нивата на някои хормони в женския организъм до отпускането на тялото и ума и намаляване на стреса.

 

 

Здравословният начин на живот и редовното спортуване също оказват благоприятно влияние върху женския организъм. Физическата активност прави тялото по-жизнено, жилаво, повишава самочувствието и подобрява кръвообращението.

 

Има храни, на които трябва да наблегнеш, ако искаш да имаш желание за секс и да не разочароваш партньора си и да го караш да се чувства нежелан:

 

- ябълки, картофи, соя и череши - това са естрогенни храни, които ще ти помогнат да произвеждат по-голямо количество естроген и по този начин да повишиш либидото си;

 

- чесън, анасон, куркума, канела, хрян, лют червен пипер, черен пипер и джинджифил – това са т.нар. „затоплящи храни“;

 

- дълбоководните риби пък подобряват цялостното сексуално здраве и стимулират либидото на жените;

 

Жените трябва да приемат достатъчно количество витамин В, витамин Е, селен, магнезий, мед и цинк, за да имат желание за секс. Тези витамини и минерали оказват влияние върху либидото и подобряват сексуалното здраве.

 

Освен храни, има и билки, които ще ти помогнат да се справиш с този проблем:

 

Муира Пуама – тази билка стимулира сексуалното желание както при жените, така и при мъжете и има общо тонизиращо действие.

 

Дамиана - листата на тази билка стимулират сексуалното удоволствие и балансират хормоналната система.

 

Женско биле – билката намалява стреса, регулира хормоналните съотношения и има високо съдържание на фитоестрогени.

 

Черен кохош – съдържат естрогеноподобни химикали, които имат балансиращо хормоните влияние. Тази билка НЕ трябва да се приема заедно със синтетични естрогенни лекарства, при сърдечно-съдови заболявания, както и от жени с рак на гърдата или такива, които са предразположени към неговото развитие.

 

Консултацията с квалифициран специалист преди приема на каквито и да е било билки е задължителна!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия