Секс посред нощ - плюсове и минуси

2014-09-08 11:38:00
Секс посред нощ - плюсове и минуси
Снимка: thinkstockphotos.com

Сексът е удоволствие, което човек трябва да си доставя редовно, особено ако има партньор до себе си. Всеки има различни предпочитания кога да го практикува – повечето двойки го правят вечер преди лягане, а някои сутрин, за да започне деня им с положителни емоции. По-малко са тези, които се отдават на креватни удоволствия през деня и малцина са тези, които го правят посред нощ. На всеки му се е случвало да се събуди през нощта и да има огромно желание за секс. Повечето не смеят да будят половинката си, а тези, които намират кураж да го направят, обикновено биват отхвърлени.

 

Истината е, че сексът посред нощ е изключително емоционален и див. Той е първичен и носи удоволствие, което няма как да се постигне, ако знаете и двамата, че след няколко часа ще се озовете в леглото.

 

Какво да правиш, за да предразположиш партньора си за среднощни ласки?

 

 

Не бива да будиш половинката си грубо, нито да я опипваш, докато спи. Трябва да бъдеш нежен и търпелив. Ти може да си възбуден, но партньорът ти все още спи. Започни да го галиш леко и да му правиш масаж, който постепенно да се превърне в еротичен.

 

Говори му мили неща в ухото. Мръсните думички винаги са в състояние да подобрят атмосферата. Ако знаеш какво да каже на партньора си, възможно е да го събудиш по-бързо, отколкото с масажа. Бъди директен и кажи какво искаш да правите точно в този момент.

 

Ако искаш да изпиташ удоволствие от секса, партньорът ти трябва да е буден и да се е настроил за креватни подвизи, а не да е полузаспал. В противен случай рискувате актът да прилича на изнасилване или на правене на секс с труп. Сексът посред нощ често е страстно и кратко изживяване, което обаче определено си заслужава.

 

В никакъв случай не бива да бъдеш нахален. Ако усетиш, че половинката ти няма желание за секс, по-добре се опитай да се успокоиш и да заспиш отново. Не се сърди и не прави излишни сцени. Не всеки може да се настрои на вълна секс, докато умира за сън.

 

Ако усетиш, че партньорът ти никак не се кефи, че от време на време го будиш посред нощ, за да правите секс, престани. Започнете да се отдавате на плътски удоволствия през останалата част от деня.

 

Плюсовете и минусите на среднощния секс:

 

Плюсове – сексът посред нощ е нещо неочаквано, диво и животинско, което определено ще успее да разнообрази сексуалния ви живот. Когато човек е полузаспал, той няма никакви задръжки и прави това, което винаги е искал. Сексът може да бъде както неочаквано дълъг и задоволителен, така и страстен и кратък. Но и в двата случая ще ви достави невероятно удоволствие.

 

Минуси – този секс не може да се практикува от всекиго, защото не всеки може да се събуди посред нощ и да бъде в кондиция за креватни подвизи. Някои хора са прекалено кисели, когато им се спи и нямат никакво желание за секс. Също така среднощният секс не може да се практикува редовно, защото това може да доведе до проблеми със съня и недоспиване.

 

Страдаш ли от сексомния?

 

Случвало ли ти се е да правиш секс посред нощ, но да не си спомняш нищо на сутринта? Това се случва често на хората, които консумират прекалено много алкохол или редовно са преуморени. Ако обаче не си нито почитател на чашката, нито от тези, които прекарват малко време в сън, значи може да страдаш от сексомния. Не се притеснявай, статистиката показва, че 7% от жените и 4% от мъжете страдат от сексомния.

 

 

Какво представлява сексомнията?

 

Това е рядка болест, известна още като „секс в съня“. Хората, които страдат от нея, се опитват да получат сексуално удоволствие, докато спят и не помнят нищо на сутринта. Това удоволствие може да включва самозадоволяване, желание за изнасилване на партньора, спонтанен оргазъм, хипервъзбуждане и сексуални стонове в съня.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия