Сексомния - що е то?

Канадски учени са установили, че всеки 12-ти човек в света страда от нарушения на съня от сексуален характер - сексомния. Това се  проявява  в пълноценни полови актове, които се случват,  докато човек се намира в състояние на сън.

2010-10-16 19:35:56
Сексомния - що е то?
Канадски учени са установили, че всеки 12-ти човек в света страда от нарушения на съня от сексуален характер - сексомния.

Това се  проявява  в пълноценни полови актове, които се случват,  докато човек се намира в състояние на сън.

С изследването на тези проблеми се занимават учени от научно-изследователската лаборатория по изучаването на съня в Торонто. Те привлекли за експериментите си 832-ма  души /428 мъже и 404 жени/, които имали едни или други нарушения на съня.

Участниците минали през клинично изследване и отговорили на въпросите на специални анкети. Оказало се, че 10 процента от мъжете и 4 процента от жените правят секс, докато спят. Често те дори не си спомнят за това - за случилото се им разказват техните партньори.

Уникален случай бил наблюдаван във Великобритания. Докато спял, мъж извършил изнасилване, но бил освободен от отговорност, след като психиатърът доказал, че престъплението е станало в спящо състояние.   
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия