Как наднорменото тегло може да се отрази на връзката ни

2014-09-13 14:09:00
Как наднорменото тегло може да се отрази на връзката ни
Снимка: freedigitalphotos.net

Затлъстяването е проблем в световен мащаб. Все повече хора страдат от наднормено тегло, което води до други здравословни проблеми като сърдечни болести и диабет. В тази статия ще поговорим за един по-различен аспект от наднорменото тегло, а именно – как то влияе на любовните отношения.

 

Възможно ли е покачването на теглото да повлияе на връзката с човека, когото обичате? Заседналият начин на живот, който модерните хора водят, е основната причина за наднорменото тегло. Като прибавим и нездравословното хранене, се оказва, че е много лесно да качим килограми и изключително трудно да ги свалим. Не бива да забравяме, че теглото ни зависи основно от нас самите.

 

 

Липса на сексуално желание. Факт е, че ако напълнеете, това ще се отрази на сексуалния ви живот. Като цяло, възможно е половинката ви да не ви намира за толкова привлекателен/на вече и да не демонстрира желание за секс. От друга страна, вие ще се чувствате зле, защото няма да се усещате толкова привлекателни, колкото преди, заради излишните килограми.

 

Слаба физическа подготовка. Няма какво да говорим, спортът е важен дори за секса. Ако не правите кардио, възможно е да не успявате да правите хубав секс, да се задъхвате. Това определено ще окаже влияние, особено ако килограмите ви тежат.

 

Липса на подкрепа. Ако партньорът ви не ви подкрепя и ви натяква, че вече не сте толкова красиви и привлекателни, това може да разруши връзката ви. Партньор, който ви обича и се интересува от вас, ще ви помогне в борбата с килограмите.

 

Не се обиждате, ако той/тя ви предложи да спортувате и да свалите килограми. Наднорменото тегло не се отразява само на външния вид. Не бива да пренебрегвате другите последствия, които то носи – сърдечни болести, диабет, високо кръвно, хормонален дисбаланс. Затова се радвайте, ако гаджето ви предложи да спортувате заедно или ви подари карта за фитнес. Вероятно той/тя се интересува от здравето ви и иска да предотврати последиците от излишните килограми.

 

Спортувайте заедно, защото сближава! Каквото и да правите заедно, определено ще ви сближи. Защо не помогнете на половинката си да се пребори с излишното тегло, като посещавате тренировки заедно. Не е нужно да се претоварвате, отидете на нещо, което ви харесва. Фитнесът не е за всеки, защото някои го намират за скучен. Запишете се на курс по танци, бойно изкуство или аеробика.

 

Спазвайте хранителен режим заедно. Така ще бъде по-лесно за отслабващия, защото ще има подкрепа. Вместо да се карате на половинката ви, че се тъпчи с мазни храни, сгответе нещо здравословно. Старайте се да спазвате балансиран режим и окуражавайте гаджето си да продължава.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия