Флиртувай, без да ставаш досаден

2014-08-18 14:18:00
Флиртувай, без да ставаш досаден
Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора са много добри във флиртуването, но други имат нужда от допълнителни уроци, за да го правят добре и да не досаждат на човека, когото харесват. Флиртуването е най-лесният начин човек да покаже своите намерения и емоции. Човек обаче трябва да внимава, защото доста хора прекрачват границите и стават изключително досадни в опитите да впечатлят човека, по когото си падат.

 

Комуникирайте си със съобщения или в чата – използвайте думи, които не са натрапчиви и не показват отдалеч, че флиртувате. Дръж се любезно и покажи нужното уважение на човека, с когото си говориш. Може да използваш фрази от рода на: „Разбрах, че си изкарала най-високата оценка на контролното/изпита. Поздравления!“, „Здрасти. Какво правиш? :)“, “Днес уж казваха, че ще вали, а навън е доста топличко” и т.н. Повечето такива фрази са изтъркани, но все още вършат работа.

 

 

Не казвай прекалено много за себе си - глупаво е да отидеш при някого и да му се изповядаш. Кажи някакви неща за себе си, но не ставай отворена книга за човека, по когото си падаш. Говорете за неща, които са интересни и за двама ви – животни, пътувания, кариера, спорт и т.н. В началото трябва да си говорите неангажиращи неща, пък с времето може да започнете да обсъждате по-лични, но е нужно време да се опознаете и да се допуснете по-близо един до друг.

 

Когато се убедиш, че и той/тя харесва да си комуникира с теб, може да задаваш повече въпроси, но не прекалявай. Може би, точно това, че не навлизаш в личното му/ѝ пространство му/ѝ харесва, затова не променяй прекалено много поведението си.

 

Комплиментите трябва да присъстват в разговора ви, но не бива да прекаляваш с тях, защото рискуваш да изгубиш доверието му/ѝ, още преди да си го спечелил. Кажи нещо мило, нещо, което наистина мислиш. Не казвай фалшиви комплименти, защото това си личи отдалеч.

 

Шегите са добър съюзник, когато искаш да флиртуваш и да спечелиш някого. Опитай се да се държиш забавно и да разсмиваш човека, с когото си говориш. Постарай се шегите ти да не бъдат прекалено груби, защото не всеки си пада по черния хумор. Ако някой път той/тя не разбере шегата ти, добави нещо от сорта на „Шегувам се, разбира се“.

 

Ако искаш нещата помежду ви да се получат, флиртът не трябва да е само online. Вижте се, поговорете си лице в лице, прекарайте известно време заедно и се опознайте. Трябва обаче да се опиташ да се съсредоточиш върху нещо, което да отвлече вниманието ти, за да не гледаш прекалено влюбено, когато сте заедно. Това обаче не означава да гледаш върха на обувките си. Трябва да осъществиш визуален контакт и да демонстрираш интерес към това, което си говорите. Усмихвай се от време на време и не гледай продължително в очите му/ѝ, защото това действа адски разсейващо и отстрани ще изглеждаш като маниак.

 

Избягвай теми, които може да доведат до спор. Такива са политиката, вярата, парите и т.н. По-добре обсъждайте по-неангажиращи неща и теми, за да не си създадете лошо впечатление един за друг още в началото.

 

 

Когато говориш за себе си, първо, не трябва да изпадаш в излишни подробности и второ, не бива да изтъкваш негативите си. Споделяй само неща, които са интересни и които те представят в добра светлина. Няма смисъл да говориш за лошите неща, които си преживял и тези, които не говорят добре за теб.

 

Запомни, че флиртуването е забавление и не бива да се притесняваш излишно дали го правиш правилно или не. Покажи чувствата си, бъди мил, нежен, прави комплименти, бъди себе си и разсмивай околните. По този начин няма как да отблъснеш човека, по когото си падаш и няма причина да се притесняваш, че не правиш нещата както трябва. Стига да го правиш от сърце и да ти идва отвътре, значи го правиш както трябва! Отпусни се, бъди себе си!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия