4 причини за скандал с гаджето

2014-08-30 13:12:00
4 причини за скандал с гаджето
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки, който е имал връзка е стигнал до заключението, че конфликтът и карането са неизбежни. Но изследванията доказват, че не само не може да ги избегнете, а вероятно имате нужда от тях, за да направите връзката си по-стабилна.



Ето няколко факта защо разногласията са толкова добри за вас:



Ще живеете по-дълго. Предварителни резултати от проучване, извършено в Университета на Мичиган показват, че двойките, които потискат гнева си умират по-рано от партньорите, които си правят забележки. Прикриването на вашия гняв и негодуванието не са здравословни. Предишни изследвания вече са установили, че хората, които освобождават гнева си вземат по-добри решения, чувстват по-голям контрол и са по-оптимистично настроени за изхода от ситуацията.



Сърцето ви ще се възползват от куп позитиви. Едно проучване на семейните двойки, установило, че жените, които остават безмълвни по време на караници са по-застрашени. Рискът при тях да умрат от сърдечно-съдови заболявания е в пъти по-висок от тези дами, които отвръщат на скандала и възраженията. Интересното е, че мъжете са имали една и съща продължителност на живота, независимо дали са от скандалджиите или премълчаващите. Нека си го получат тогава, момичета – дайте им един хубав скандал!

 

 

Връзката ви ще бъде по-щастлива. Проучванията показват, че някои видове кавги могат да подобрят някои връзки. (Съвет: сблъсъци в които един от вас застава на отбранителна позиция или се заинати не са добри, но тези, в които можете да изразяват гнева си, без да излизате от контрол предвещават успех.). Същото проучване показва още, че двойки, които рядко се бият често са неподготвени да се справят с проблеми, когато те неизбежно излязат наяве. Най-силните връзки са такива, в които двойките получават и натрупват опит в овладяването на конфликтите си.



Ще правите повече секс (може би). Проучване, проведено от щатския университет в щата Джорджия, Съединени американски щати, показва, че двойките, които са се карали повече на тема секс, де факто са правили повече секс, от тези, които не са имали кавги и конфликти по този въпрос. Така че следващия път, когато някой от вас не е в настроение за секс, другият не бива  просто да се отказва! Борбата за сексуалния ви живот казва на партньора ви, че е наистина важно за вас, и това може да ви донесе по-голяма близост (и да ви приближи повече до заветната цел – да се освободите от дрехите си).

 

Както учените, изследващи земетресенията и триенето между земните плочи, казват – без катаклизми, няма освобождаване на напрежението и наместване на тектонските плочи. Така че не приемайте премълчаването като работещо решение.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия