Чувал ли си за Музея на разбитите връзки?

2014-08-08 18:31:00
Чувал ли си за Музея на разбитите връзки?
Снимка: freeimages.com

Какво правите, когато скъсате с гаджето? Депресирате се, слушате тъжна музика, преяждате, напивате се с приятели или не излизате дни наред от вкъщи. Нормално е да се депресирате и да искате да слушате тъжни песни, които ви напомнят за връзката ви, а същевременно не можете да гледате бившето гадже дори на снимка.

 

Всъщност предполагате ли, че има място, което събира всички нежелани вече подаръци и предмети, напомнящи за бившите гаджета? Чували ли сте за Музея на разбитите връзки?

 

Може би това е един отличен начин да се отървем от емоционално натоварените предмети, превърнали се в отпадъци. Гениалната идея е хрумнала на Олинка Виштица и Дражен Грубишич, които скъсали. Те нямали представа какво да правят с предметите, които са останали като плод на любовта им. Затова решили да съберат всички подаръци в една колекция. Техни приятели прибавили още предмети и новината за странната колекция се разнесла бързо.

 

 

Така те започнали да получават предмети от всякакви хора, които били прясно скъсали с гаджетата си. Музеят придобива голяма известност, а Олинка и Дражен започват да организират изложби в различни големи градове по целия свят. Музеят пътува от Истанбул до Ню Йорк, а наскоро се установява за постоянно в Загреб.  Двамата така и не се събират отново.

 

Това е първият частен музей в Хърватия. Още през първата седмица, той е посетен от 1000 души, които са били силно заинтригувани от тази атракция.

 

Чудите се какво остава след като любовта си отиде? На първо място множество плюшени мечета, сувенири, белезници с пухчета, снимки, писма, часовници, ключодържатели. В изложбата са включени всякакви странни предмети, които хората са изпращали след раздялата с гаджето си. Един от най-странните предмети, който се съхранява в музея, е счупено градинско джудже. Не се знае как джужето е счупено, но друг странен предмет в музея е брадва. Историята на този странен любовен предмет е на две лесбийки. Едната заминала за чужбина и скоро след това си намерила нова приятелка. Когато другата разбрала, купила брадвата и унищожила всички мебели на неверната си избраница.

 

Мобилен телефон е един нормален подарък, но понякога може да носи странна история. Мъж казал на приятелката си, че иска да се разделят. Тя се разплакала, а той вместо да я утеши, ѝ подарил мобилният си телефон. Така тя никога повече нямало да може да му се обади.

 

Ако ви е харесала идеята защо и вие не се разделите с вещите, които ви напомнят за отминали връзки. Едно прочистване на старите вещи, натоварени със спомени, е доста полезно понякога.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия