Оралният секс - удоволствие, което крие редица опасности

2014-08-04 14:59:00
Оралният секс - удоволствие, което крие редица опасности
Снимка: thinkstockphotos.com

За повечето хора оралният секс е част от любовната игра. Малко са двойките, които практикуват само него, за да задоволят сексуалните си нужди. За някои жени той е тема табу и те не искат нито да го правят на половинката си, нито да го получават. Повечето двойки обаче го практикуват, ако не редовно, то поне от време на време. Статистиката показва следното:

 

71% от младежите между 16 и 24-годишна възраст са правили орален секс през последната година

 

80% от младежите между 25 и 34-годишна възраст са правили орален секс през последната година

 

78% от хората между 45 и 44-годишна възраст да правили орален секс през последната година

 

67% от хората между 45 и 54-годишна възраст са правили орален секс през последната година

 

52% от възрастните между 55 и 64-годишна възраст са правили орален секс през последната година

 

30% от мъжете и 19% от жените над 65-годишна възраст да правили орален секс през последната година

 

Оралният секс е изключително приятен и основното му предимство е, че не води до нежелана бременност. За съжаление, обаче човек може да се зарази с рак на гърлото, причинен от човешкия папилома вирус или с хламидия.

 

Какви са предимствата на оралния секс?

 

Той е изключително подходящ по време на любовната игра. Доста мъже и жени имат нужда от допълнителна стимулация, за да се възбудят, а оралните ласки дават именно това. За жените, които имат проблеми с овлажняването, оралният секс е подходящ, защото ги възбужда максимално и по този начин те получават нужния секрет, за да бъде последващия сексуалния акт приятен.

 

 

Какви видове орален секс съществува?

 

Има два основни вида, като често двойките ги практикуват едновременно по време на любовната игра. Единият се нарича „кунилингус“, а другият „фелацио“. Каква е разликата? При първия оралната любов се прави в областта на интимните органи, но не и директно върху ерогенните зони. Жените получават орални ласки около клитора, но не и директна стимулация върху него, същото е при мъжете. При фелациото обаче мъжът или жената се съсредоточават върху зоните, които имат най-много нервни окончания и съответно носят най-много удоволствие. Мъжете доставят удоволствие на дамите, като насочват ласките си основно към клитора, а представителките на нежния пол разпалват страстта и възбуждат партньора си, като обгръщат половия му член изцяло.

 

Как да слезеш „там долу“, без да уплашиш партньора си?

 

Малцина са мъжете, които имат проблем с оралната любов и се притесняват, когато една жена ги дарява с орални ласки. Жените обаче се притесняват изключително много и повечето не дават на мъжа да припари долу, ако не са си взели непосредствено преди акта един бърз душ. Затова, ако половинката ти не иска да ѝ правиш орална любов, не настоявай, ами остави нещата за друг път. Изчакай я някой път да излезе от банята и я изненадай приятно. Тя няма да се дърпа, ако се чувства комфортно, но няма да изпита никакво удоволствие, ако е притеснена през цялото време. Слизай постепенно надолу. Започни с целувки по устните, врата, гърдите, корема и чак тогава се насочи към интимната част на половинката си. Ако ще правиш фелацио на гаджето си, трябва да наблегнеш на ласките върху клитора, ако пък просто искаш да я „подгрееш“, целувай я близо до него, но не се заигравай прекалено дълго, за да не я възбудиш прекалено много и да не стигне до оргазъм, преди да сте правили секс.

 

При мъжете положението е горе-долу същото. За разлика от жените обаче, те нямат против директно да се насочиш към мъжкото му достойнство и да го дариш с така желаните орални ласки.

 

Дали ще му правиш кунилингус или фелацио, зависи от теб и от плановете, които имате. Ако няма да правите секс или пък времето ви притиска, направи му едно страхотно фелацио, ако ли пък това е просто прелюдия към секса, който ще правите, не се задържай прекалено дълго „там долу“.

 

На всички им е известно, че когато мъжът стигне до оргазъм, той еякулира и изхвърля семенна течност. Повечето представители на силния пол, който свършват по време на орална любов, искат да приключат в устата на половинката си, силно повлияни от порно индустрията, която показва нещата така, сякаш жените обожават вкуса на спермата. Не се притеснявай да откажеш на гаджето си това, което иска, ако ти създава проблем или не ти допада като идея. Все пак по време на секс човек трябва да прави само неща, които му харесват и му доставят нужното удоволствие.

 

Какви рискове крие оралният секс?

 

Като всяко нещо и оралният секс има своите предимства и недостатъци. Както вече споменахме по време на орална любов човек може да се зарази с човешки папилома вирус, който от своя страна може да доведе до развитие на рак на шийката на матката, рак на ануса, рак на гърлото и други доброкачествени образувания като генитални брадавици и т.н. Хламидията също е сред болестите, които се предават по време на орален секс.

 

Повечето хора може би смятат, че оралната любов е безопасна, но истината е друга. По време на орален секс може да се заразиш с болести, предавани по полов път, като възможността за това, разбира се, е по-малка при хората, които имат постоянен сексуален партньор. Оралната любов доставя удоволствие на мъжете и на жените и е неизменна част от любовната игра, но човек не бива да я практикува с хора, които не познава добре, защото по този начин застрашава здравето си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия