До какво води липсата на секс?

Всеки знае, че редовният полов живот е здравословен. Вижте какви са последствията от рядкото правене на секс: 1. Липса на здрав сън - човек спи най-сладко, след като е изпитал оргазъм. По време на сексуален акт се увеличава производството на оксит

2011-11-05 01:35:39
До какво води липсата на секс?
Всеки знае, че редовният полов живот е здравословен. Вижте какви са последствията от рядкото правене на секс:

1. Липса на здрав сън - човек спи най-сладко, след като е изпитал оргазъм. По време на сексуален акт се увеличава производството на окситоцин, който има успокояващ ефект и действа като сънотворно.

2. Липса на здрава имунна система - сексът определено укрепва имунитета, защото в кръвта на хората, които водят редовен полов живот, има 30% повече антитела. Те по-рядко се разболяват и по-трудно хващат вируси.

3. Лесна раздразнимост - когато човек прави секс, той се чувства доста по-щастлив. По време на полов акт в организма се отделя ендорфин, който е свързан с наличието на добро настроение.

4. Липса на удовлетвореност - някои дами се дразнят, когато видят по-красива жена и изпитват лична неудовлетвореност. Най-добрият лек за тях е една страстна нощ, прекарана с интимния партньор.

5. Наличие на болки и схващания - преди човек да изпита оргазъм, тялото отделя окситоцин, който води до производството на ендорфин. Той от своя страна действа като обезболяващо средство. Жените отделят естроген, който помага за намаляване болката преди и по време на менструация.

6. Постоянно оплакване относно излишните килограми - сексът може да гори малко калории, но е факт, че се гори. Един сексуален акт гори толкова калории, колкото 10 минути каране на колело.

7. Признаци на остаряване - когато жените правят секс се увеличава съдържанието на колаген в кожата и тя става нежна, мека и гладка. Произвежда се и повече прогестерон, който предпазва кожата от появата на акне. Двойките, които се отдават на плътски удоволствия поне три пъти в седмицата, са доста младолики.

8. Слаба памет и липса на концентрация - всеки оргазъм се отразява положително на коефициента на интелигентност, особено при представителките на нежния пол.  По време на това удоволствие кръвообращението е най-силно и богатата на кислород кръв достига до всички органи.

9. Лош тонус - по време на секс участват всички мускули и се отделя тестостерон, който действа благоприятно върху опорно-двигателния апарат. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия