Как да избегнем нелепото мълчание при първа среща

2014-07-30 17:33:00
Как да избегнем нелепото мълчание при първа среща
Снимка: freedigitalphotos.net

Много млади хора се страхуват от първите срещи. Когато харесват някого, те искат да го опознаят, но не знаят как точно да се държат на самата среща. Липсата на опит при повечето тийнейджъри и желанието им да се харесат на другия, понякога ги карат да правят основни грешки. Много младежи се страхуват, че няма да се получи добре разговора и ще има нелепо мълчание. Недейте да си мислите, че винаги става така. Сега ще ви дадем няколко съвета как да избегнете тези неловки моменти.

 

Говорете по по-общи теми. Недейте да задълбавате или да говорите за нещо, което ви е слабо познато. Това може да затрудни човека срещу вас. Оставете теми като футбол, политика и всякакви други пристрастия. Не засягайте прекалено лични неща, особено свързани със семейството. Това може да накара другия да се чувства неловко. Представете си, че вие имате прекрасно семейство и на дълго и широко разказвате как ходите на почивка цялата фамилия веднъж годишно. Ако човекът, с който сте на среща, е дете от проблемно семейство, вероятно би се почувствал неудобно и няма да има какво да каже. Така ще се получи нелепо мълчание.

 

Ако настъпи такава пауза, заговорете за нещо, което ви свързва. Ако сте се опознали малко поне преди да излезете сигурно знаете каква музика харесва бъдещото ви гадже, какво обича да яде и такива прости и общи неща. Ако вече сте обсъдили тези теми, помислете нещо, за което да си говорите, дори да е за училище. От там лесно може да смените темата на разговор и да поговорите за приятели и съученици. Ако не се познавате и не знаете какви вкусове има човека срещу вас, постарайте се да научите. Не се притеснявайте да задавате въпроси и да питате.

 

 

Общи приятели. Ако имате такива, това е чудесна възможност да избегнете неловките паузи на разговора. Винаги можете да разкажете смешна случка с общия ви приятел или забавно преживяване. Гледайте да бъдете позитивни, недейте да превръщате разговора в клюкарстване и плетене на интриги.

 

Хората обичат да говорят за себе си. Никога не забравяйте това. Всеки човек обича да разказва опита си, с какво се занимава, какви хобита има, къде обича да пътува, на какви места ходи. Ако усетите, че не ви хрумва нищо, за което да говорите, задайте въпрос, свързан с личните вкусове и занимания на човека. Ако знаете, че тренира даден спорт, разпитайте за него.

 

Мълчанието не винаги е признак на неуспешен разговор. Ако за момент замълчите и двамата, това не означава, че няма какво да си кажете. Може да е от притеснение, от емоция, от това, че се харесвате, дори. Също така може да е знак, че е време да ставате от заведението, в което сте седнали, защото стоите часове наред, а не сте усетили как е минало времето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия