Няколко съвета за свалки към по-интровертните хора

2014-07-13 12:02:00
Няколко съвета за свалки към по-интровертните хора
Снимка: freedigitalphotos.net

Има някои хора, които наистина се справят много добре в общуването. То за тях е като детска игра, нямат никакви проблеми, намират обща тема с всеки и изобщо не се притесняват да говорят с непознати или да се запознаят с някого. Проблемът е, че не всички хора са такива. Някои имат проблеми в комуникацията, притесняват се, искат да са по-общителни, но не могат. Понякога за тези хора е трудно да си намерят гадже или да заговорят спонтанно някой непознат, защото изпитват голямо притеснение. Сега ще ви дадем няколко съвета, ако сте именно такъв тип човек.

 

 

Бъдете на линия! Ако ви е трудно да заговорите някого в кафето, на улицата, в градския транспорт или на друго място, опитайте в интернет. В днешно време е съвсем нормално да се запознаете по този начин с някого, дори да намерите любовта. Не мислете, че това е само за отчаяни хора, напротив, много връзки са тръгнали именно от там. Ако видите някой в социалната мрежа, който ви харесва, поискайте приятелство, пишете му/й. Ако не се получи, нищо не губите. А ако свалката стане, вече ще сте се опознали и когато се видите на живо, няма да е толкова неловко.

 

Запишете се на някакъв курс, бъдете доброволец, присъединете се към някаква група. Това е чудесен начин да намерите нови приятели. Когато се присъедините към някаква група или запишете курс, ще имате сходни интереси с другите участници. Така ще бъде по-лесно да намерите общ език, да се сприятелите и да прекарвате страхотно времето си заедно.

 

Допитвайте се до приятелите си. Понякога е важно да получим мнение от трето лице, просто защото сме заслепени от чувства и не можем да си дадем ясна представа какво се случва около нас. Допитвайте се до близките си приятели, когато се колебаете относно някое момиче/момче, което харесвате.

 

Внимавайте как представяте себе си. Не е важно само какво говорите и дали имате смелост да отидете при непознат човек и да се запознаете. Важно е и след това как се държите и какво точно казвате и правите. Недейте да гледате в земята, а се старайте да имате контакт очи в очи. Не си играйте с нещо в ръцете си през цялото време, защото това издава напрегнатост. Усмихвайте се, бъдете спокойни и недейте да мълчите, но и не прекалявайте, за да не отегчите човека срещу вас. Опитайте се да опознаете другия, но не питайте прекалено лични неща. Също така не споделяйте много лични неща от своя живот, особено в първите срещи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия