Заслужава ли си да смесвате приятелството със секса?

2014-07-01 16:16:00
Заслужава ли си да смесвате приятелството със секса?
Снимка: Dreamstime

Friends with benefits, това не е просто заглавие на романтична комедия, това е нещо, което го практикуват доста млади хора. Но заслужава ли си да се смесват приятелството и сексът?

 

Да, по-добре е да правиш секс с някого, когото познаваш, отколкото постоянно да сменяш сексуалните си партньори, рискувайте да развалиш доброто си име и да си лепнеш някоя болест, предавана по полов път. А и простотата в отношенията и предварителната уговорка, че всичко е само секс, определено внасят спокойствие. Това обаче е възможно, ако и двамата не изпитвате чувства един към друг. Появят ли се такива у единия, всичко ще рухне. В никакъв случай не се чувствайте използвани, защото в такива отношения и двамата имате полза от това и в това няма нищо лошо. Все пак приятел в нужда се познава, нали така? В никакъв случай не се надявайте, че след време връзката ви ще стане сериозна, защото статистиката показва, че в 9 от 10 случая това не се случва. Ако обаче имате щастието и двамата да се влюбите, връзката ви ще бъде стабилна, защото е основана на истинско приятелство, взаимно разбирателство и привличане.

 

 

Хубавото е, че двамата се познавате достатъчно добре и знаете какво харесва човекът до вас. Не е нужно да флиртувате, да се сваляте, да ходите по срещи и т.н. Все пак не сте традиционна двойка, а двама души, които правят секс от време на време за удоволствие, без да имат каквито и да е било задължения помежду си. Повечето мъже се притесняват как ще се представят в леглото, когато правят секс с ново момиче, но в това положение надали ще изпитате това чувство, защото сте приятели и знаете, че няма нужда от излишни притеснения. Дори да не ви се получи от първия път, ще се посмеете на случилото се и ще опитате отново. За предпочитане е да запазите случващото се за себе си и да не разказвате на приятелите си, защото ще ви гледат странно и ще ви задават купища въпроси, на които надали ще искате да отговаряте. В никакъв случай не се сърдете, ако не се виждате със своя/та приятел/ка известно време, все пак двамата не сте гаджета и не никой не е длъжен с нищо на другия. Ще се видите, когато и двамата имате достатъчно свободно време и желание за среща.

 

Повечето пъти, колкото и да се опитва да не се влюби човек, това се случва и най-често е само с единия, което води до край на приятелството и на взаимоотношенията, основани само на секс. Повечето хора трудно отделят ставащото в леглото от емоциите, но трябва да се научите, ако искате да сте friends with benefits.

 

Възможно е обаче да не успеете да потиснете чувствата си и да се влюбите. Тогава искате или не, приятелството ви никога няма да бъде същото, дори може да не съществува повече. Взаимоотношенията ви са били на друго ниво и трудно ще се върнат към предишното, затова повечето приятели се разделят, вместо да се опитат да закърпят приятелството си. Затова, ако не искате да изгубите един добър приятел, не правете секс. За да може да се контролирате не прекалявайте с употребата на алкохол, когато се заедно и не оставяйте насаме прекалено дълго време.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SpiritInBlack
преди 9 години

Много ясно , че отговорът е " не "


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия