Множествен оргазъм - мисията невъзможна или напротив?

2014-06-30 14:49:00
Множествен оргазъм - мисията невъзможна или напротив?
Снимка: Dreamstime

Повечето хора, които редовно правят секс и нямат излишни комплекси в леглото, получават оргазъм. Това е кулминативният момент на завършителната фаза на човешкия копулативен цикъл или по-просто казано това е най-готината част от секса. По време на оргазъм мъжете и жените изпитват огромно удоволствие, получават контракции на тазовите мускули, които са контролирани от вегетативната нервна система, пъшкат и получават спазми и на други мускулни групи.

 

Оргазмът може да бъде и множествен. Това се случва, когато човек получи един след друг няколко поредни оргазма, без да има възстановителен период между тях. Това най-често се случва на жените, защото те са предразположени към този вид оргазъм по природа.

 

 

Доказано е, че представителките на нежния пол могат да бъдат във възбудено състояние по-дълго време и да получават няколко оргазма един след друг. Основната причина е, че при дамите възбудата отшумява по-бавно. Всяка жена обаче реагира по различен начин, след като получи оргазъм. Някои жени са способни до получат още 1-2, но други изпитват неприятно чувство при допир, след като са „свършили“ и затова е по-добре мъжете да не си правят експерименти с тях.

 

Една жена може да изпита множествен оргазъм, ако прави секс с подходящ партньор. Мъжът трябва да е всеотдаен и да се раздава докрай по време на секс.

 

Ако няма възможност да удължи акта, за да има жената достатъчно време, за да изпита няколко оргазма, той може да ѝ достави допълнително удоволствие чрез стимулация на клитора с ръце и/или уста. Ако си момиче и досега не си изпитвала множествен оргазъм, но ти се иска, виж няколко съвета, които ще ти помогнат:

 

По време на оргазъм се стимулира притокът на кръв и тялото става изключително чувствително към докосване, особено клиторът. Доста жени се отдръпват, защото изпитват неприятно чувство, но по този начин никога няма да успеят да разберат какво е множествен оргазъм. Остани близо до партньора си и го помоли да те целува по ерогенните зони. Ще имаш достатъчно време да си починеш от оргазма, но и ще останеш възбудена, което е от значение, ако искаш да „свършиш“ още няколко пъти.

 

Предварителната нагласа е от изключително важно значение. Ако не вярваш, че ще успееш да получиш няколко оргазма подред, надали някога ще ти се случи. Затова мисли положително и работи в тази насока, за да успееш да изпиташ това несравнимо удоволствие.

 

 

Непосредствено след първия оргазъм е добре да избягвате клитора, защото той все още е прекалено чувствителен, но може да помолиш партньора си да обърне внимание на G-точката ти. Тя, за разлика от клитора, не се превъзбужда, след като жената „свърши“ и може да бъде стимулирана по всяко време. Ако все още партньорът ти не я е открил, това ще стане доста лесно след оргазъм. Тя се намира в женското влагалище и е забележимо грапава на фона на влагалищната стена.

 

За да успееш да достигнеш/да докараш приятелката си до множествен оргазъм, не бива да приемаш това като фикс идея. Добре ще е, ако се случи, но няма нищо страшно, ако не успееш. Сексът е удоволствие през цялото време, дори когато един от двамата партньори не успее да получи оргазъм по някаква причина.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия