Могат ли парите да повлияят на отношенията между партньорите?

2014-06-14 11:02:00
Могат ли парите да повлияят на отношенията между партньорите?
Снимка: freedigitalphotos.net

Вярвате ли, че парите променят хората? Според вас, от значение ли са те в една връзка? Могат ли да съсипят иначе хубави отношения, които вървят гладко? Хората пристрастяват ли се към лукса и доброто благосъстояние? Това е една наболяла тема, особено в днешния свят, в който има хора с доста различни доходи. Някои са супербогати, други много бедни и връзка между такива хора сигурно би била трудна. И все пак, пречат ли парите на щастието в любовта?

 

Разлика в стандарта. Ако партньорите са в доста различно финансово положение, вероятно това би се отразило силно и на двамата. Този, който разполага с по-добри възможности, вероятно е свикнал на повече лукс, излизания, скъпи вещи, подаръци и глезотии. Другият, който не разполага с такива средства, може да се чувства не на място в по-скъпи заведения и сред други хора, които имат повече пари.

 

 

„На хубавото бързо се свиква.“ Това е поговорка, която носи доста смисъл. Много хора, които имат богати гаджета лесно свикват да бъдат глезени от партньора си. Но другият дали би могъл да свикне с по-скромния начин на живот, който води гаджето му. Това трябва да се има предвид, ако сте си харесали някой, който няма вашия стандарт. Ако вие излизате с приятелите на гаджето си, ходите на техните любими места и се присъедините към тяхната компания, която е свикнала да се забавлява с по-малък бюджет, ще ви хареса ли? Бихте ли могли да се справите с това?

 

Елементът на възползването. Ако сте човек с по-добри финансови възможности, сигурни ли сте, че човекът до вас няма користни помисли. Колкото и да ви казва, че ви обича и ви харесва, сигурни ли сте, че това не е заради колата ви или други придобивки, които имате. Ако си търсите свястно гадже, което да не се интересува от портфейла ви, а от вас като човек, най-добре отначало да не показвате с какви финанси разполагате. Старайте се да сте по-скромни в разказите си за пари, за да усетите дали човека до вас наистина е искрен и ви харесва.

 

Приятелите. Възможно е приятелите на гаджето ви да не ви харесват. Това е понякога може да е предизвикано, не защото вие не сте готин човек, а защото имате или съответно нямате пари. Ако ви намират за прекалено различен от тях, може просто да не искат да ви приемат. Имайте това в предвид, когато си хващате ново гадже и разликите във финансите ви са големи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия