Егоист ли сте във връзката си?

2014-06-05 18:10:00
Егоист ли сте във връзката си?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек е малко или много егоист. Сигурно сте чували някои хора да казват, че ако не си егоист само ще страдаш и нищо хубаво не те очаква. Истината е, че според нас в една връзка няма място за егоизъм, защото човек трябва да обича и да вярва на половинката си. Когато човек е влюбен трябва да може да пренебрегне себе си, да сложи на първо място партньора и да доказва любовта си всеки ден. Сега ще ви посочим няколко факта, които ще докажат дали сте егоисти, или не.

 

 

Винаги партньорът ви отстъпва. Ако спорите или имате някаква дискусия, накрая гаджето ви отстъпва. Той/тя ви обича прекалено много и е склонен/на да направи компромис. Това определено е признак, че вие сте егоист. Не може да очаквате, че когато не сте на едно мнение, винаги другият ще е готов да приема вашата позиция. Опитайте се да разберете желанията и мотивите на партньора си и правете компромиси.

 

Вие си мислите, че гаджето ви постоянно мрънка. Ако всичките ви гаджета до сега са ви опявали за нещо, мрънкали са и са ви повтаряли нещо по много пъти постоянно, може би не са криви гаджетата ви. Помислете си дали наистина няма причина да се държат така. Опитайте се да се вслушвате в това, което ви казва гаджето и да осмисляте думите му.

 

Омаловажавате хобитата и заниманията на партньора си. Ако вие сте се насочили в една сфера, а гаджето ви в съвсем различна, това изобщо не е лошо. Но недейте да подценявате това, с което се занимава партньора ви. Всеки може да е добър в нещо, в което друг не е. Най-добре оценявайте партньора си, а не го карайте да се чувства зле.

 

Постоянно искате да променяте партньора си, защото той/тя не е достатъчно добър за вас. Това е признак на голям егоизъм. Ако с те с някой, покажете му, че го харесвате, докажете му, че искате да сте с него и го обичате, а не го нападайте и унижавайте. Няма смисъл да променяте някой, ако не ви харесва, намерете си някой по ваш вкус.

 

Имате голямо его. Това е доста сериозен проблем, който се среща и в тийнейджърска възраст, защото повечето младежи нямат много опит. Недейте да слагате егото си на първо място, а мислете повече за другия. В едни искрени взаимоотношения, изградени на любов и доверие, място за его няма. Постарайте се да накарате партньора ви да се чувства добре, да отстъпите в спор или да усетите границата кога вече наранявате човека до себе си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия