Учени установиха какво привлича жените към силния пол

2014-06-27 19:31:00
Учени установиха какво привлича жените към силния пол
Снимка: Dreamstime

Всеки един от нас през определен период от живота си, най-често пубертета, усеща първите трепети и осъзнава физическо и емоционално привличане към определени представители на противоположния пол. Същото може да се случи и към същия пол, но затова вече отделихме няколко статии, затова днес ще разгледаме хетеро привличането и по-специално резултатите от изследване по този въпрос.

 

 

Сигурно не малко момчета са си задавали въпроса, какво точно привлича жените и какво да променят в себе си, за да имат по-голям шанс да пленят любимата. Е учени от цял свят полагат сериозни усилия, за да помогнат на господата и ето какво показват последните резултати от дейността на специалистите.

 

Според тях най-голямо и определящо значение за избора на момче, при жените има месечния цикъл. Да, колкото и странно да ви звучи последните изследвания са категорични по отношение на биологическия аспект на привличането.

 

"Традиционно е прието, че вероятността жените да открият доминиращи и мъжествени представители на противоположния пол е най-голяма, когато са в овулация. Мъжествеността се определя като поредица от фактори, сред които глас, лицево изражение, аромат и мускулатура. Приема се, че те определят генетичната издръжливост и помагат на жената да избере добър партньор, с когото да създаде дете." — се твърди от учените направили изследването.

 

Разбира се, за да бъдем максимално обективни, няма как да не споменем, че не малко учени смятат твърдението за твърде относително, доказателство за това са учените от Университета на Южна Калифорния, които поставят под съмнение това твърдение. Професор Уенди Уд, заедно с колегите си твърдо се противопоставя на резултатите от проучването. Ето какво споделя тя:

 

"Вярно е, че всички ние сме биологични единици, но женската биология невинаги е мотивацията за определени социални преценки. Виждането, че менструалният цикъл ще определи кои мъже жените считат за привлекателни просто не е категорично".

 

Тя твърди, че за да получим наистина обективни и реални резултати, трябва да бъдат обмислени и отчетени още много фактори като например културните такива и да се търси балансиран поглед.

 

"Мисля, че нито културата, нито биологията по отделно могат да спечелят този двубой. Надявам се, че с времето ще успеем да разработим по-адекватен теоретичен модел, базиран и на двете", завършва тя.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия