На море - с гаджето или с приятели?

2014-05-30 14:12:00
На море - с гаджето или с приятели?
Снимка: thinkstockphotos.com

Навън времето определено не ни напомня на лято, но остава съвсем малко време преди да настъпи астрологическото лято. Дано поне тогава навън е топличко и става за бански и събиране на слънчеви лъчи.

 

Тийнейджърите нямат търпение да дойдат горещите летни месеци и да отидат на море с приятели или само с гаджето. Преди да сложат банските в сака, те често се чудят как ще си изкарат по-добре – като отидат на романтична почивка с половинката си или като заминат с тайфата и се разбият от купони и лудории.

 

 

Младежите, които са необвързани, няма какво да му мислят. Те обикновено заминават с други тийнейджъри, които са останали без гадже през лятото.

 

Да отидеш на море по женски ... или с твоите верни приятелчета.

 

Когато няколко момичета отидат на море и около тях няма момчета, те определено привличат вниманието на околните самотни гларуси и няколко часа по-късно вече не са чак толкова сами. Да, заминали са по женски, да, не са с гаджетата си /ако имат такива/, но по време на почивката си трудно ще се отърват от вниманието от страна на младежи на тяхната възраст. И лошо няма. Напълно възможно е да срещнеш любовта на живота си на плажа. Да, повечето момчета отиват „на лов“, но има и такива, които нямат нищо против да започнат връзка и се държат сериозно и коректно с новата си приятелка. Да отидеш на море с приятелките си определено е забавно – прически, гримове, дрешки, токчета, дискотеки, коктейли и готини момчета. Определено няма да се спи много, но морето със сигурност ще е запомнящо се /стига да не прекалите с алкохолните напитки!/.

 

При момчетата ситуацията е подобна. Заминаваш с няколко момчета и определено имате планове да се забавлявате. Гаджетата ви /ако имате такива/ не са с вас, съответно няма с кого да се съобразявате. Ще се забавлявате, ще пиете и ще се държите просташки, без някой да ви прави забележка. Не, че те съветваме да показваш простотията си на плажа и да се държиш неадекватно, но всеки знае, че когато се съберат няколко момчета на едно място, разговорите не са особено задълбочени и естетически издържани. А и няма нужда! Все пак си на море с твоите приятели и може да се отпуснеш – говори простотии, забавлявай се, но никога не преминавай границите на разумното!

 

На море с гаджето.

 

За някои това е истинска почивка, на други обаче им действа по-скоро натоварващо. Ако обаче си от хората, които не искат заминат на море без гаджето, а в същото време не искат да се отделят и от приятелите си, трябва да измислиш нещата по начин, който да удовлетворява всички. Най-добрият вариант е да заминете всички по двойки. Момичетата ще могат да си излизат заедно, ако искат да ходят по магазините, а вие ще може да си се забавлявате на плажа, играейки волейбол например.

 

 

Ако обаче ти си единственият от компанията с гадже, ситуацията ще е малко по-сложна. Единият вариант е да обясниш на приятелите си, че този път ще отидеш с гаджето, но при следващата ви обща почивка ще наваксате, а другият вариант е да отидеш на две морета. Със сигурност няма да се дърпаш от втория вариант, единственият проблем е от финансова гледна точка. В интернет има огромно разнообразие от оферти и ваучери, така че ако разгледаш достатъчно рано и си прецениш нещата, със сигурност ще можеш да изкараш две морета, без да влизаш в големи разходи.

 

Другият вариант, който обаче ние не препоръчваме, е да заминете смесена компания. Ти си взимаш приятелки, той – също и заминавате заедно. Така хем ще сте заедно, хем ще сте и с приятелите си. Звучи добре, защото ще сте много хора, а и ще имате възможността да оставате насаме от време на време. Също така приятелите ви също ще могат да бъдат заедно, когато вас ви няма или искате да излезете сами. Рискувате обаче двете компании да не се харесат. Ако това стане /а шансът не е никак малък!/, определено ще си развалите почивката! Едните ще искат едно, другите напук ще искат нещо друго, ти и гаджето ти ще трябва да влизате в ролята на усмирители и оратори и ще трябва да потушавате скандалите помежду им. А все пак сте отишли на море, за да се забавлявате и да си починете, а не за да угаждате на всеки и да слушате чуждите скандали, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия