Какво да правите веднага след като скъсате с гаджето?

2014-06-20 19:59:00
Какво да правите веднага след като скъсате с гаджето?
Снимка: Dreamstime

За съжаление или за радост, понякога идва моментът на раздялата. Със сигурност, всеки преживявал раздяла с гадже, знае колко е тежко и трудно, колко време трябва за да се излекуват раните и как в тези моменти човек няма сила и желание за нищо. Понякога след време разбираме, че тази раздяла може би е била за добро, но към момента е доста трудно да повярваме, че има нещо хубаво в това да преживяваме такава болка. Сега ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат веднага след раздялата.

 

Никакъв контакт с бившето гадже. Веднага след като сте се разделили с гаджето нямате причина да му се обаждате. Най-добре е изобщо да не си мислите за такива позвънявания. Няма как да продължите напред, ако не излекувате раните си. А това няма да се случи с поддържане на ежедневна комуникация.

 

Ако не можете сама да се ограничавате в изходящите повиквания, блокирайте номера му от телефона си. Така няма да се изкушавате да звъните. Ако искате да сте приятели, няма лошо, но не и към този момент. Просто си дайте нужното време и пространство.

 

 

Дайте си сметка, че наистина това е краят. Може би сте имали скандали и преди, имали сте кратки раздели, но няма как да сбъркате края. Когато той дойде, трябва да си дадете сметка, че това е окончателно и утре той няма да ви се обади, нито ще се видите. Вероятно няма да узнаете истинските причини, поради които той ви е скъсал. Те могат да са от всякакво естество, да бъдат смешни дори. Това няма значение. Важното е вие да приемете, че краят е дошъл и да осъзнаете случващото се без да се самозалъгвате.

 

Отървете се от всичко, което ви напомня за него. Със сигурност сте имали незабравими моменти, куп снимки и много подаръци, които сте си правили. Това е мил спомен и със сигурност не бива да изхвърляте тези предмети. Но обезателно трябва да ги скриете. Вземете една голяма кутия и приберете в нея всичко, което той ви е подарил, сложете там и снимките ви. В момента нямате никаква нужда да гледате тези предмети, защото ще ви донесат само болка.

 

Споделяйте. Дайте си малко време, например 2 седмици, в които да говорите колкто си искате за бившето гадже. Излизайте с приятелки, разказвайте им отново и отново всичко, предъвквайте историята колкото си искате. Но след като изтекат тези две седмици, спрете да говорите изобщо за бившия. В този срок би трябвало гневът да ви мине изцяло и да започнете да гледате по-мъдро на раздялата.

 

Започнете да излизате с нови хора. Вероятно покрай връзката ви сте създали много общи приятелства, излизали сте често с неговите приятели или с вашите. Е, време е да започнете да излизате с нови хора. Запознавайте се с нови момчета, ходете по срещи. И все пак помнете, че няма смисъл да залъгвате някого, само защото искате да излекувате с него наранените си чувства.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия