Плюсовете и минусите на това да се влюбите в непознат

2014-06-08 12:14:00
Плюсовете и минусите на това да се влюбите в непознат
Снимка: sxc.hu

Вярвате ли в любовта от пръв поглед? А случвало ли ви се е да се влюбите в непознат? Любовта понякога е странно чувство и е много непредсказуема. Може да се влюбите в приятел, който познавате от години и чак сега разбирате, че може да имате нещо повече заедно. Понякога се случва точно обратното, виждате някой и усещате, че има нещо, което ви свързва, нещо, което не може да се опише и искате да опознаете този човек. Това се е случвало на почти всеки тийнейджър. Сега ще поговорим за плюсовете и минусите на това да се влюбиш в непознат.

 

Минус: създавате си илюзии.  За съжаление, хората понякога не могат да мислят много трезво, особено когато са влюбени. Това предполага, че когато харесвате или сте влюбени в някой непознат, вероятно ще си създадете представа за него. Лошото е, когато тази представа не е изградена на реални факти, а е изцяло измислена и е плод на въображението.

 

Плюс: има спонтанност. Писнало ви е от уредени срещи, нагласени запознанства или хора, които познавате до болка и няма с какво да ви изненадат. Влюбването в непознат и като цяло любовта от пръв поглед е доста спонтанна. Там няма нищо нагласено, просто виждате някой и усещате, че това е „вашият“ човек.

 

 

Минус: виждате само външността. За да се влюбите и да решите, че даден човек е наистина за вас, трябва и да го познавате малко поне. Когато се влюбите в непознат или от пръв поглед, то вие виждате само външността на човека. Тя безспорно е важна, но ако не си допаднете по характер, няма как да имате връзка.

 

Плюс: романтично е. Има нещо много романтично в това да се влюбите в човек, който не познавате. Има нещо много сладко в това, да трепнете докато го срещнете случайно или го видите как минава покрай вас. Пеперудите в стомаха са гарантирани. Дори ако се опитате да организирате уж случайно запознанство, това също е изключително вълнуващо и приятно. Ако сте романтична натура, определено това е за вас.

 

Минус: може никога да не се запознаете. Ако се засичате в градския транспорт, в кварталния магазин или на друго място, може никога да не стигнете до запознанство. Ако нямате смелост да отидете и да направите първата крачка, любимият непознат изведнъж може да изчезне. Ако смени квартала, транспорта или училището, може лесно да изгубите следите на новия си любим. Затова не се притеснявайте, преглътнете срама и отидете да се запознаете. Няма какво да изгубите, защото ако ви хареса, ще можете да се опознаете по-добре. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия