Как да решите дали сте готови да правите секс?

2014-05-18 13:00:00
Как да решите дали сте готови да правите секс?
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът е тема, която вълнува всички тийнейджъри. Това е абсолютно нормално, защото в тези години човек съзрява и израства като човек, намира си гадже и иска да пробва различни неща. Хормоните се бушуват и е нормално да ви се прави секс. Проблемът е, че много младежи започват да правят секс без да са готови, а по съвсем други причини. Някои други пък, се въздържат от сексуални контакти, само защото ги е страх, въпреки че имат желание. Сега ще ви дадем няколко насоки в тази сфера.

 

Здраве! Трябва винаги да поставяте здравето си на първо място. Това може да ви се струва далечно от секса и загубата на девствеността, но е факт, че не е точно така. Има много полово предавани болести, които лесно можете да хванете. Не бива да забравяме и нежеланата бременност, която е също така опасна. Трябва да се научите как се поставя презерватив, дори (ако сте момче) може да се упражнявате как се слага.

 

Прочетете повече за болести като хламидия, сифилис, гонорея, ХИВ/СПИН и ЧПВ. Със сигурност има неща, които не знаете за тях. Понякога тези болести имат симптоми, като ранички и пъпки (брадавици), които се появяват в интимната област. Ако видите, че бъдещият ви партньор има подобни проблеми, най-добре откажете да правите секс.

 

 

Изследвайте се. Това е най-добрият начин да докажете на човека до себе си, че нямате никакви болести. Има някои зарази, които нямат никакви симптоми и дори самият носител може да не знае, че е заразен. Винаги използвайте контрацептивни средства.

 

Доверие. Много тийнейджъри започват да правят секс без да познават добре човека до себе си. важно е да опознаеш партньора си, преди да правите секс, защото така ще си имате доверие. То е изключително важно, защото сексът е и емоция. Ако правите секс с неправилния човек после може да съжалявате много и да се чувствате предадени и ограбени.

 

Преценете добре дали наистина го искате. Не започвайте да правите секс, само защото приятелите ви вече го правят. Това може да е голяма грешка. Сексът не е мода, не е нещо, което някой може да реши вместо вас. Ако се чувствате готови, защото наистина искате и сте срещнали подходящ човек, това е прекрасно. Но ако сте единствените девствени в компанията ви, това не е причина да започвате да водите полов живот.

 

Секс и алкохол. Съветваме ви да не се решавате на тази важна стъпка, когато сте употребили алкохол. Може да съжалявате и да направите някоя глупост. Ако сте под въздействието на алкохол, най-добре се откажете и се приберете. На следващия ден преценете на трезва глава. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Девствен си, но ще отидеш да се изследващ за венерически болести.Питайте първо родителите си, те знаят най-добре дали сте готови.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия