Оралният секс - удоволствие, което крие редица опасности

2014-04-22 16:36:00
Оралният секс - удоволствие, което крие редица опасности
Снимка: Dreamstime

Малцина са тези, които никога не са правили или не са получавали орална любов. Повечето хора са практикували поне веднъж в живота си такъв вид секс и продължават да му се наслаждават. Статистиката показва, че над 50% от тийнейджърите и около 90% от възрастните между 25 и 44-годишна възраст са правили орална любов с партньора си.

 

Този секс може да не води до нежелана бременност, но пък води до редица болести и проблеми, за които е добре да знаете:

 

 

Оралният секс може да влоши взаимоотношенията ви – при някои двойки той води до подобрение, но при други се наблюдава точно обратното. Има хора, които не обичат да дават или да получават от партньора си орални ласки и когато им се случи, се чувстват стресирани и потиснати. Повечето мъже и жени се притесняват дали интимната им хигиена е на добро ниво. Други пък се страхуват, че не се справят добре и партньорът им не получава нужното удоволствие. Трети пък имат нужда от повече време, за да се настроят психически на такава вълна.

Имайте предвид, че оралната любов е много интимна част общуването между двама влюбени и не би трябвало да води до излишни проблеми във взаимоотношенията им.

 

Оралният секс е опасен – статистиката показва, че голяма част от тийнейджърите първо правят орален секс, а след това вагинален, защото считат, че първият е по-малко опасен. Истината е, че при него не може момичето да забременее, но може да се стигне до болести като СПИН, гонорея, хепатит, херпес и сифилис. 

 

Според специалистите рискът от заразяване при орален секс е съпоставим с този при вагиналния и се измерва също като него – колкото повече партньори има човек, толкова по-голям е шансът да се зарази. За да не се стига до това, трябва да се използва презерватив по време на орален секс. За съжаление, дори постоянният интимен партньор е в състояние да навреди на половинката си. Опасните микроби могат да се пренесат както от половите органи в устната кухина, така и обратното. Рискът при жените е малко по-висок и последствията са по-трайни, затова представителките на нежния пол трябва да бъдат изключително внимателни, когато получават орални ласки.

 

Интересен е фактът, че доста тийнейджъри практикуват орален секс, защото се страхуват, че родителите им ще разберат, че вече не са девствени /особено момичетата, които посещават гинеколог заедно с майка си/.

Психолозите обаче са установили, че често оралният секс влияе негативно върху емоционалното състояние на девойките. Голяма част от тях се чувстват използвани, когато го практикуват. Затова, момичета, ако не искате да правите орален секс, просто не го правете! От друга страна пък момчетата се чувстват значително по-добре, когато редовно получават орални ласки. Тяхното самочувствие се повишава и те се смятат за по-готини от приятелите си, които са лишени от това удоволствие.

 

Снимка: Dreamstime

 

Оралният секс може да доведе до рак на гърлото – както вече споменахме оралният секс води до редица болести. Една от тях е развитието на рак, който се причинява от човешкия папилома вирус – същият, който причинява рак на маточната шийка. Това заболяване се среща сравнително рядко и се свързва основно с употребата на алкохол и тютюнопушенето. Ракът на гърлото засяга основата на езика, сливиците и задната част на гърлото.

Към момента не може да се установи колко от хората са се разболели от рак на гърлото вследствие на инфектиране при орален секс и колко по други причини.

 

Защо тийнейджърите предпочитат оралния секс пред останалите?

 

Първо - смятат го за най-малко рисков, второ - изпитват огромно удоволствие, когато получават орални ласки, трето – повишават самочувствието си /това важи основно за момчетата/ и четвърто – любопитни са какво представлява.  

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия