Кой метод за епилация е най-подходящ за интимната зона?

2014-03-30 17:01:00
Кой метод за епилация е най-подходящ за интимната зона?
Снимка: freedigitalphotos.net

В тийнейджърска възраст, със сигурност, си задаваш много въпроси, свързани с тялото ти. То постоянно се променя, ти се превръщаш в млад мъж или в млада жена. Тази статия е насочена повече към момичетата, които се сблъскват за първи път с всички промени в тялото си. Освен, че се сдобиваш с нови форми на тялото си, порастваш на височина, появява ти се акне, започват да ти растат и косми. Това е напълно нормално, но може да бъде стряскащо за един тийнейджър. Сега ще поговорим за интимната зона и окосмяването там.

 

Няма медицинска причина, която да обосновава махането или не на космите в тази зона. Това е изцяло твое решение. Модерно е космите да се махат и много момичета го правят. Това не значи, че ако решиш да не го правиш, ще е странно или непонятно.

 

Ако си решила да премахваш окосмяването си, кой метод е най-добър? Бръснене или кола маска? Разбира се, отново зависи от теб. Много жени предпочитат да използват кола маска, защото ефектът е дълготраен. Когато става въпрос за бръснене, ефектът е едва няколко дни и космите израстват отново. Сега ще ти разкажем по-подробно.

 

 

Кола маска. Тя може да се извършва, както в козметичен салон, така и вкъщи. Проблемът е, че е трудно да си правиш сама, особено ако нямаш навик и рутина. Може да се омажеш или да се изгориш. Ако отидеш в салон трябва да споделиш на козметичката дали искаш някаква специална прическа. След това тя ще нанесе топлата кола маска на окосмените места и ще отстрани космите с помощта на лентички.

 

Трябва да знаеш, че този метод е болезнен, особено на чувствително място като интимната зона. Ако си си правила кола маска на краката и те боли много, вероятно е да те боли още повече и около интимната зона. Ако дълго време си бръснала космите си и си решила да си правиш кола маска, вероятно е космите ти да са загрубели и да е болезнено първите няколко пъти.

 

Когато избираш козметично студио, гледай да е чисто. Трябва да има добри условия и да отговаря на хигиенните изисквания. Ако видиш нещо нередно, когато отидеш в салона, откажи процедурата. За да си сигурна дали е достатъчно чисто, посети тоалетната. Това е ясен индикатор дали се спазва високо ниво на хигиена в салона.

 

Ако си решила, че искаш да се бръснеш, трябва да знаеш няколко неща. Бръсненето е по-лесно достъпно, защото е евтино и можеш да го правиш абсолютно сама. Освен това не боли. Използвай специална пяна или гел за бръснене. Купи си хубава самобръсначка, с две или три ножчета. Внимавай да не се порежеш, защото може да те заболи много. Действай внимателно. Сменяй самобръсначката на около две седмици, защото освен, че се изхабява, се развиват множество бактерии, който могат да доведат до възпаления.

 

След като се избръснеш нанеси специален лосион, който да успокои кожата ти. Ефектът от бръсненето продължава много по-малко в сравнение с кола маската. Ако при нея е около две седмици, то при бръсненето е от един до три дни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
OoVasKoO
преди 10 години

с косачка


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия