Защо гаджето ти не ти казва "Обичам те"?

2014-03-20 16:52:00
Защо гаджето ти не ти казва
Снимка: Dreamstime

Всеки човек обича да чува, че е обичан. Това обаче сякаш е по-важно за представителките на нежния пол. На повечето мъже обаче им е трудно да кажат „Обичам те“ на половинката си, дори когато наистина го чувстват. Какви са причините?

 

Има мъже, които се плашат да изрекат тези думи, защото ги смятат за проява на слабост, а на представителите на силния пол от малки им се повтаря, че трябва да бъдат силни, а не сантиментални личности.

 

 

Другият вариант е да не е свикнал да чува и казва тези думи. Баща му никога не ги е казвал пред него, а и на него не са му казвали колко много го обичат. Така той е израснал в семейство, в което „Обичам те“ няма нужда да се казва, защото се подразбира. Това обаче е доста грешен маниер на възпитание.

 

Възможно е вашият любим да не ви казва, че ви обича, защото сърцето му е било разбито и се притеснява да се влюби отново. Разберете го и бъдете търпелива! Когато наистина се почувства спокоен и сигурен във връзката, която има с вас, ще ви признае чувствата си.

 

Има мъже, които не казват „Обичам те“, просто защото не го чувстват и не искат да ви лъжат в очите. Жените имат навика да бъркат увлечението и страстта с любов, но мъжете умеят да ги разграничават и затова не казват, без да са сигурни, на половинката си, че я обичат.

 

Може би, ви обича, но не иска да ви го каже, за да не го използвате срещу него. Жените обичат да манипулират партньорите си. Голяма част от представителките често казват „Ако ме обичаш, ще направиш това за мен“, „Ако ме обичаш, ще си останеш у дома, вместо да ходиш на риба“ и т.н. Когато мъжът не се е обяснил в любов на половинката си, тя не може да е сигурна във връзката си и не си позволява такива манипулации.

 

Разбира се, няма смисъл да си правите догадки и да предполагате защо гаджето ви не иска да ви каже, че ви обича. Ако това ви пречи да бъдете щастливи и да се отпуснете, по-добре обсъдете въпроса или сложете край на взаимоотношенията си. Няма смисъл да бъдете с човек, който крие чувствата си и който не иска да признае пред себе си и пред околните, че ви обича и значите много за него.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия