Кога и защо мъжете игнорират жените?

2014-03-17 12:47:00
Кога и защо мъжете игнорират жените?
Снимка: Dreamstime

Почти на всеки му се е случвало да бъде игнориран от партньора си. Причините могат да бъдат най-различни. За да не се стига до излишно напрежение във връзката ви, разберете какъв е проблемът и го отстранете навреме.

 

Постоянно му натяквате разни неща – за съжаление, жените имат склонността да натякват, дори когато няма смисъл и нужда да го правят. Нормално е, ако постоянно му говорите за неща, които той не иска да обсъжда или чува, да започне да ви игнорира и да не ви обръща внимание. Ако сте на мнение, че има неща, които наистина са важни и не бива да се подминават, напомняйте му за тях, но деликатно и не всеки ден.

 

 

Връзката ви е прекалено сериозна – жените нямат нищо против да имат сериозен партньор до себе си, но повечето мъже се плашат при мисълта за сериозни взаимоотношения. Не се учудвайте, ако приятелят ви ви игнорира от известно време насам, след като се започнали да говорите за съвместно съжителство и запознаване с родата.

 

Засегнали сте го – има мъже, които приемат някои неща прекалено навътре и се засягат лесно. Старайте се да внимавате какво говорите, когато става въпрос за неговата работа, семейство и проблеми. Когато един мъж не е съгласен с мнението на половинката си, но не му се спори, той я игнорира, надявайки се разговорът да приключи възможно по-скоро.

 

Под стрес е – понякога мъжете, които водят натоварен начин на живот, имат нужда да останат насаме със себе си, за да си съберат мислите и да релаксират. Ако вашият любим има нужда от това време – дайте му го!

 

Чувства се несигурен – не само жените могат да се чувстват несигурни в една връзка. Когато мъжът се чувства така, той е склонен да игнорира половинката си и да се държи хладно. Това е нещо като защитна стена, която изгражда около себе си.

 

Постоянно сте заедно – нормално е в началото на връзката ви да прекарвате почти цялото си свободно време заедно, но с времето нещата трябва да се укротят, ако наистина искате да имате дълга връзка. Жените обичат да са постоянно с партньора си, но не може да се каже същото за мъжете. Те имат нужда от малко лично пространство и се изнервят, когато то им бъде отнето. За да бъде връзката ви дълга и здравословна, не се отказвайте от личния си живот, виждайте се със семейството и приятелите си и дайте нужната свобода на партньора си.

 

Чувствата му са се променили – понякога, с течение на времето и поради различни обстоятелства, чувствата се променят. Виновни няма! Това се случва и е трудно и дори невъзможно да се избегне. Няма смисъл да се сърдите и да вдигате скандали на партньора си. Той ви е обичал, искал е най-доброто за вас, но с времето чувствата му са се променили и най-вероятно това, което иска в момента, е да остане сам. Вместо да се тръшкате и обвинявате, дайте му възможността да ви загуби и да види какво е да живее без вас. Няма какво да губите! Напълно възможно е след няколко дни да дойде при вас и да ви каже, че е сбъркал и осъзнава грешката си. Дали ще го приемете отново или не – решението е ваше!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия