Колко калории гори сексът?

2014-03-19 10:15:00
Колко калории гори сексът?
Снимка: freedigitalphotos.net

Горенето на калории може да бъде забавно и приятно. Навярно ти звучи невероятно. Повечето хора свързват изразходването на енергия с потенето във фитнеса или тичането в парка. Сега ще ти покажем, че може да се забавляваш, докато гориш калории.

 

Любовта може да накара сърцето ти да бие толкова силно и да почувстваш прилив на енергия. Разбира се, не се отслабва и няма как да се вталиш само от влюбването, но със сигурност не подозираш какво общо има любовта.

 

 

Целуване: 68 калории на час. Галенето, целуването, енергията, която влагаш, всичко това е разход на калории. Ако целуването е по-страстно и включва повече движения и ласки, можеш да изгориш дори около 90 калории за час. Опитай да разчупваш целувките си, заемай необичайни пози, радвай се на другия, играй си с език.

 

Събличане: 8 калории. Вероятно не си мислиш много, когато се събличаш и с гаджето сте интимни, но според италиански учени, събличането гори от 8 до 10 калории. Учудващ е фактът, че когато мъжът сваля сутиена на жената със зъби може да изгори около 80 калории. За да изгориш още повече калории, не събличай веднага и изведнъж. Прави го бавно и постепенно, направи свалянето на дрехите си, част от любовната игра. Ако това прерасне в стриптийз, още по-добре, това означава още повече калории.

 

Секс: 144+ калории за половин час. Някои хора твърдят, че любимата им тренировка е секса. Всъщност, това не е просто майтап. Сексът наистина гори калории. Според експерти, ключът към изгарянето на калории чрез секс, е да го правиш страстно и горещо. Ако добавиш въздишки и стенания, добавяш още около 18-30 калории. Според учени, изгорените калории се увеличават, когато изпитваш оргазми. Според тях, жените, които изпитват оргазми, докато правят секс, изгарят повече калории по време на полов акт, в сравнение с тези, които не свършват.

 

Орален секс: 100 калории за половин час. Става въпрос за даване, не за получаване. Тук също е важна позицията. Разнообразявай, не се отпускай спокойно в леглото. Колкото повече движение и усилие, толкова повече изхабени калории. Ако добавиш и някои йога движения, това ще увеличи разхода на калории с още 35.

 

Романтичен танц: 103 калории за половин час. Романтичен танц или такъв с палави нотки, няма значение. Двойки, които взимат уроци по танци или практикуват танци вкъщи, заедно, наистина горят калории. Това е добър начин да се раздвижиш и да се почувстваш тонизиран/а. Според учени, танците помагат на жените да се овлажняват по-добре, когато танцът прерасне в нещо повече.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия