Грешките, които прави всеки влюбен в началото на връзката си

2014-02-13 16:16:00
Грешките, които прави всеки влюбен в началото на връзката си
Снимка: Dreamstime

Няма безгрешни хора и поради тази причина няма и идеални връзки. Това обаче не означава, че не може да си научим да избягваме грешките, които правим, когато си имаме интимен партньор. Вижте кои са най-често срещаните, когато сме обвързани:

 

Гледаме на връзката си прекалено сериозно – има хора, които приемат сериозно нещата твърде бързо. Не бъдете като тях! Това, че сте заедно от няколко седмици, разбирате се прекрасно, правили сте секс и прекарвате свободното си време заедно, не означава, че трябва да си правите сериозни планове, свързани с бъдещето. Наслаждавайте се на момента и не натоварвайте половинката си със сериозни размисли и страсти за това, което ви очаква.

 

 

Очакваме прекалено много – когато човек има определени очаквания към някого, той винаги остава разочарован. Затова по-добре не изисквайте нещата да стават по начина, по който си ги представяте. Също така не очаквайте половинката ви да се държи перфектно с вас. Всеки си има своите недостатъци и вие трябва да сте готови да ги приемете и да свикнете с тях.

 

Задушаваме партньора си – това е грешка, която се допуска основно от жените, но има и доста мъже, които се държат по този начин. Обсебването постепенно задушава любовта. Затова се постарайте да оставите достатъчно лично пространство и време на партньора си. Всеки има нужда да бъде част от една връзка, но и да бъде отделна личност.

 

Лъжем – ако още в началото започнете да си служите с лъжи, то връзката ви няма да просъществува за дълго. Ако искате здрава връзка, която ще се развива и ще ви носи положителни емоции, то тогава не лъжете и не губете доверието на партньора си.

 

Не се виждаме с приятелите си – истинските приятели разбират, когато нямаш време за тях, защото си влюбен/а и искаш да прекарваш повече време с гаджето си, но това не означава, че няма да дойде момент, в който ще се разсърдят и ще решат да прекратят приятелството, което имате ... или по-скоро сте имали. Все пак не забравяйте кой е бил до вас, когато сте страдали и сте имали нужда да поплачете – вашите приятели, а не сегашната ви половинка!

 

Прекаляваме с въпросите – хубаво е да говорите с партньора си и да го питате нещата, които ви вълнуват, но гледайте да не прекалявате с въпросите. Може несъзнателно да накарате партньора си да се чувства като на разпит почти всеки път, когато говори с вас.

 

Даваме празни обещания – когато не може да изпълните нещо, просто не обещавайте, че го направите. По този начин разочаровате човека до себе си и правите така, че да изглеждате като несериозна личност, която не спазва обещанията си. А не искате да бъдете такива в очите на околните, нали?

 

Правим сравнения – запомнете, че всяка връзка е индивидуална и по никакъв повод не бива да сравнявате сегашното си гадже с предишното. Това е обидно и излишно. По-добре се съсредоточете върху настоящето си и не правете сравнения, които няма да са ви полезни. Вижте кои са положителните качества на партньора ви и се радвайте, че сте заедно.

 

Снимка: Dreamstime

 

Много е важно, когато започвате нова връзка, да сте преживели старата. Не си мислете, че „клин, клин избива“. Така се говори, но при любовта тази поговорка рядко важи. Не бива да се виждате с някого и да му давате напразни надежди, ако все още имате чувства към предишното си гадже. По-добре останете известно време сами и превъзмогнете случилото се, отколкото да прекарвате свободното си време с един човек, но да мислите за друг. Не е честно така, нали?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия