Митове за девствеността, които е време да развенчаем

2014-02-05 13:35:00
Митове за девствеността, които е време да развенчаем
Снимка: Dreamstime

В днешно време подрастващите съзряват значително по-рано и съответно започват да се занимават с неща, подходящи за възрастни, по-рано. Думата девственост се чува все по-рядко. Но защо? Проблемите не се решават, като се игнорират, а като се коментират. Глупаво е родителите да не предупреждават децата си какво ги очаква, когато започнат да водят сексуален живот и какви начините за предпазване от нежелана бременност и болести, предавани по полов път. Това се прави преди тийнейджърът да загуби девствеността си, а не след като е станала белята! Ако и вашите родители се притесняват да обсъждат тази тема с вас и не го правят, постарайте се да се информирате достатъчно добре, преди да започнете да водите сексуален живот. Не омаловажавайте секса, защото той може да ви донесе както много положителни емоции, така и доста негативни.

 

Вижте митовете за девствеността, което със сигурност сте чували, но е време да спрете да им вярвате:

 

 

Използваш тампон? Вече не си девствена – хименът е достатъчно навътре и употребата на тампони няма как да я разкъса. Затова не се притеснявай да ги ползваш, ако са ти удобни. Не забравяй обаче да ги сменяш на 2-3 часа, защото когато кръвта се задържи прекалено дълго в теб, има възможност да се стигне до инфекции.

 

Девствеността се отнема само от мъж – всъщност това е повече психологически процес, отколкото физически. Дали девствената ципа ще бъде разкъсана или не, това не е важно. Ако правиш секс с момиче, значи вече не си девствена, нищо, че хименът ти е на мястото си. Сексът си е секс, дори когато е орален!

 

Хименът ти е цял? Значи си девствена – както вече споменахме състоянието на химена е формалност. Той може да е цял и вече да не си девствена, а може да се е скъсал, но все още да не си правила секс. Често се случва хименът да се скъса при гимнастичките, които прекарват голяма част от времето си в тренировки и се разтягат. Същото се отнася и за момичетата, които яздят редовно.

 

Девствените момичета задължително имат кръв първия път – да, при повечето има, но това не е задължително. Както вече ви споменахме, хименът може да се скъса по-рано при момичетата, които спортуват редовно. Така че не се притеснявайте, ако сте правили секс за пръв път, пък не е имало кръв.

 

Самозадоволяването отнема девствеността – сексът е едно, а мастурбирането нещо съвсем друго. Дори да се самозадоволяваш от години, това не означава, че вече не си девствена. Една жена губи девствеността си, когато е имала интимни взаимоотношения с друг човек, било то мъж или жена, а не когато е изпитвала оргазъм.

 

Снимка: Dreamstime

 

Да си девствен е нещо срамно – всъщност да правиш безразборен секс и да загубиш девствеността си на малолетна възраст е нещо срамно. Човек трябва да прави секс за пръв път, когато се почувства готов и намери подходящ партньор. Глупаво е да пропилеете такъв важен момент за вас, като загубите девствеността си с човек, към когото нямате сериозен интерес. По-добре е да изчакате малко и да срещнете подходящия, отколкото да имате един неприятен спомен за цял живот. Все пак загубата на девственост НЕ е надпревара!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Dam Yeo Wool
преди 10 години

Какви глупости.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия