Откъде тийнейджърите черпят информация за секса?

2014-01-30 13:33:00
Откъде тийнейджърите черпят информация за секса?
Снимка: Dreamstime

На тийнейджърите определено са им интересни разговорите на тема „секс“. Голяма част от тях обаче се притесняват да обсъждат въпросите, които ги интересуват със своите родители, въпреки че са наясно, че те имат опит и ще им отговорят най-коректно. Младежите предпочитат да черпят информация от интернет и да споделят сексуалния си опит със своите връстници.

 

В списанията, сайтовете и форумите определено има доста информация на тема „секс“. За съжаление, обаче не са много темите, в които се говори за средствата, предпазващи от нежелана бременност и болести, предавани по полов път. Повечето теми са относно нови пози, начини на съблазняване, места за правене на секс и т.н. Но, за да се насладите истински на случващото се под завивките и да не си създавате излишни здравословни проблеми, трябва да знаете как да се предпазвате по време на секс. Все пак става въпрос за вашето здраве и за това на партньора ви, затова не бива да си правите глупави експерименти.

 

 

Днешните тийнейджъри и младежи са свикнали да получават всичко наготово. Момчетата и момичетата съзряват по-рано в сравнение с тийнейджърите преди години и се спускат през глава в живота на възрастните, без да са готови за това. Някои от тях държат на себе си и здравето си и търсят информация в интернет относно секса, но има такива, които се доверяват на съвети на приятели, които нито имат опит, нито разбират достатъчно.

 

Да черпиш информация от интернет не е лоша идея, стига да си сигурен в достоверността на написаното. В много сайтове се пишат неща, които не са проверени и това води до объркване при тийнейджърите. Затова, ако се притеснявате, че може да научите нещо, което е погрешно, по-добре черпете информация от книги, а защо не и от родителите си. Може да ви е неудобно да водите такива разговори, но истината е, че и те са минали през този период и могат да ви дадат ценни съвети.

 

Статистиката показва, че 95% от тийнейджърите са разбрали за секса от порно филмите. Младежите живеят с грешната представа, че това, което показват във филмите за възрастните, е правилно. Истината е, че в 99% от порното нещата не са такива, каквито са в реалния живот. Именно порно филмите са една от причините мъжете да се държат зле с партньорките си. Те смятат, че жените са длъжни да изпълняват техните капризи, а за да бъде един секс приятен, двамата партньори трябва да правят само неща, които харесват и искат. Всичко, направено насила, предизвиква негативни емоции у единия партньор. За да не си изградите погрешни представи за секса, които рано или късно ще трябва да промените, ако искате сериозна връзка и качествен секс, започнете да черпите информация от достоверни източници и от родителите си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия