Как да разбереш, че не си заслужава да се занимаваш с него?

2014-01-27 14:33:00
Как да разбереш, че не си заслужава да се занимаваш с него?
Снимка: Dreamstime

Когато човек е млад, няма нищо по-хубаво от това да трупа опит в любовен план. Разбира се, това не означава да правите безразборен секс и да сменяте гаджетата си като носни кърпички, но също така не бива да поддържате само дълги връзки, ако не се чувствате добре в тях. Няма нищо по-важно от собственото ви щастие! С течение на времето сами ще усетите, че имате нужда от по-сериозни взаимоотношения, но никога не правете прекалено много компромиси за някого, защото често не си заслужават усилията, които полагате.

 

Истината е, че колкото повече опит трупа човек, толкова по-голям е шансът сърцето му да бъзе разбито. За да не се стига дотам и за да си спестите сълзите и дните, в които ще страдате по човек, който определено не заслужава, вижте по какво може да разпознаете дали едно момче е сериозно или е по-скоро привърженик на мимолетните връзки и се отегчава бързо, когато разбере, че едно момиче е станало негово:

 

 

Предварително си казва условията – любовта е нещо, което трябва да се случва непринудено. Това да започваш една връзка с условия е доста ... отблъскващо. Но мачовците имат този навик. Те казват това, което обичат и ще изискват от половинката си, за да няма разочаровани. Често дори са толкова нагли, че казват в очите на настоящото си гадже, че все още имат чувства към бившата си, но се надяват, че с новата връзка ще преодолеят страданието си. Каква наглост! Вместо да слушате как един мъж ви казва какво очаква от вас и от взаимоотношенията си, отидете си, преди да сте се влюбили и да е станало късно. Това, че ви казва условията си, не означава, че ще имате дълга връзка, дори да ги спазвате. Напротив! Тези мъже не са привърженици на дългите взаимоотношения и с удоволствие биха ви сменили с някоя нова и все още интересна жена. Затова не позволявайте да потъпквате егото си заради човек, който не заслужава по никакъв начин вашето внимание.

 

Той е егоист – има здравословен егоизъм, но има и такъв, който отблъсква хората. Няма смисъл да се занимавате с човек, който говори единствено за себе си и собствените си проблеми и не иска да чува какво има да кажат околните. Често ще се случва да ви се сърди, ако нямате възможност да се видите, а той си е наумил, че тази вечер ще излезете някъде заедно. В любовта егоизъм е излишен. Няма никога да създадете здравословна връзка, изпълнена с позитивни чувства, ако се занимавате с егоист. Като толкова много се обича, оставете го да живее сам със себе си.

 

Винаги е зает – да, има хора, които наистина са заети и трудно намират свободно време, но когато човек има желание, намира начин, ако ли пък не – причина. Не бъдете с човек, който ви пренебрегва и поставя приятелите и кариерата си преди вас. Е, това не означава да му се сърдите, защото иска да излиза само с приятелите си, без да ви взима, но ако започне да предпочита тяхната компания пред вашата, сама си тръгнете. Все пак не искате да сте втора дупка на кавала, нали? Той трябва да има желание да прекарва времето си с вас и да го прави, когато има възможност, а не да се виждате, когато приятелите му са заети, не му се ходи на фитнес и му е скучно. Вие сте жена, а не палячо!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Tsukuda_Hiroshi
преди 10 години

Тази статия е за половината хора от раздел "Любов"...! :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия