Дошло ли е време да се разделите?

2014-01-17 13:15:00
Дошло ли е време да се разделите?
Снимка: Dreamstime

Любовта е сладка, но определено не е лесна. Когато човек има връзка, той изпитва разнообразие от емоции – ревнува, обича, ядосва се, радва се и т.н. За съжаление, повечето хора трябва да имат поне няколко връзки, преди да срещнат половинката си. И така се получава един кръговрат - човек има нова половинка, щастлив е, след това идва ред на скандалите, на разочарованията и на раздялата. След това идва новият партньор, същите емоции и така, докато човек си намери някой, с когото иска да бъде до края на дните си. Ако от известно време не се чувствате добре и искате да прекратите връзката си, то го направете, но преди това си отговорете на няколко въпроса:

 

 

Повече плюсове или повече минуси има човекът до вас? – всеки си има своите положителни и отрицателни черти. Важното е да бъдете честни със себе си и да напишете на едно листче кои са повече при половинката ви – плюсовете или минусите. Напълно възможно е в последно време да виждате само отрицателните черти на характера му/й, но всъщност положителните да са доста повече.

 

Раздавате ли се достатъчно? – за да върви една връзка, и двамата партньори трябва да полагат усилия за нея. Възможно е в последно време нещата помежду ви да не са ОК, защото вие сте в кофти период и не полагате усилия и не обръщате достатъчно внимание на половинката си. Нормално е, когато човек не вижда интерес от страна на любимия си, да се отдръпне. Така че спадът във връзката ви може да идва от ваша страна.

 

Обичате ли го/я? – с времето любовта се превръща в навик. Възможно е вече да не обичате половинката си, но да не осъзнавате това. Замислете се какво значи той/тя за вас. Дали вече не гледате на партньора си като на приятел?

 

Искате ли да се промени? – има хора, които живеят в заблудата, че мъжете и жените се променят с времето. Истината е, че дори да има някаква промяна, тя е минимална и не е това, което искате- Ако има черти в характера му/й, които не харесвате и не бихте одобрили никога, по-добре прекратете взаимоотношенията си.

 

Вие ли искате да се разделите? – понякога хората слушат прекалено много приятелите си. Ако съветът е дошъл от някой ваш близък, но вие се колебаете какво да направите, забевете темпото и оставете да мине известно време. Може да се намирате в период, в който не сте доволни от връзката си, но това да е нещо временно. Все пак това е вашият живот и решенията трябва да си ги взимате вие.

 

Представете си какъв ще е животът ви без партньора ви – затворете очи и си представете, че вече сте разделени. Как си мислите, че ще се чувствате? Щастливи? Свободни? Облекчени? Нещастни? Самотни? Разбира се, няма как да дадете точен отговор на този въпрос, защото това са само предположения. Истината ще стане ясна, когато наистина се стигне до раздяла. Но сигурни ли сте, че я искате?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия