Доказано: сексът е здравословен!

2014-01-28 17:30:00
Доказано: сексът е здравословен!
Снимка: freedigitalphotos.net

Ясни са усещанията на наслада, които носи сексът. Отделянето на хормона на щастието по време на оргазми, блаженото отпускане на всички мускули и цялостното снемане на стреса от тялото. Сексът обаче се оказва и универсална профилактика за много заболявания. Учените отдавна се занимават с въпроса как влияе правенето на любов върху здравето и са стигнали до интересни изводи. Ето и някои от тях:

 

Подобрява състоянието на сърдечносъдовата система. Според последните изследвания мъжете, които правят секс повече от 2 пъти седмично, са по-малко заплашени от инфаркт от тези, които го правят по-рядко от веднъж месечно. Сексът се явява своеобразна кардио-тренировка, която поддържа сърцето в добра форма.

 

Облекчава болката. Не се отказвайте от секс, когато ви боли глава. По време на оргазъм нивото на хормоните на радостта ендорфин и окситоцин се повишава 5 пъти, а при отделянето на ендорфини болките намаляват. Оказва се, че вместо да посягате към хапче против главобол, може просто да насочите нежни ласки към любимия човек.

 

Укрепва имунитета. Експерти от Пенсилванския университет установили, че редовният секс повишава нивото на имуноглобулин А, който укрепва имунната система и прави организма по-неподатлив към настинки, инфекции и грипове. Вашата противогрипна ваксина може да спи на леглото до вас. И след като зимата вече дойде, с първия сняг за 2014г., може да повишим имунитета си с далеч по-приятни изживявания от срещите с игли и спринцовки.

 

 

Намалява стреса. Сексът подобрява не само настроението. Според учените хората, които редовно правят любов, се справят по-успешно със стреса и като цяло са по-щастливи.

 

Увеличава продължителността на живота. По време на оргазъм се отделя хормон, който засилва имунитета и обновява тъканите и кожата. Мъжете, които достигат до оргазъм поне 2 пъти седмично, живеят по-дълго от тези, които правят секс рядко.

 

Подобрява кръвообращението. По време на секс се ускорява сърдечният пулс и се подобрява кръвоснабдяването на органите и клетките. При обновяването на кръвта организмът се освобождава от вредните вещества и от умората.

 

Помага за по-добър сън. След секс се спи много по-добре. А спокойният сън прави хората по-здрави и енергични. Повдига тонуса и топи килограми. Редовният секс прави чудеса с линията на тялото. За половин час правене на любов се изгарят над 80 калории.

 

Повишава нивото на естрогена и тестостерона. Тестостеронът зарежда мъжете със страст в леглото. Освен това той заздравява мускулите и костите, поддържа здравето на сърцето и предпазва от лош холестерол. При жените естрогенът ги предпазва от сърдечни болести. От него зависи и телесната им миризма.

 

Предотвратява кариеса. Доказано е, че при секс в слюнката се увеличава количеството на анти-бактериални вещества, които унищожават микроорганизмите, разрушаващи емайла на зъбите. А това е идеална профилактика срещу кариес.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия