Кога и как да се правиш на труднодостъпен в любовта?

2014-01-20 20:12:00
Кога и как да се правиш на труднодостъпен в любовта?
Снимка: Dreamstime

Има много сайтове, списания, книги и хора, които съветват останалите да се правят на труднодостъпни, когато някой прояви интерес към тях. Да не показват истинските емоции, да не действат прибързано, да не се обаждат след първа среща и т.н. Но какъв е смисълът от тези стратегии? В любовта не е ли важно човек да бъде истински и да прави това, което му е на сърце?

 

Опитът показва, че на хората им е по-интересно да се борят за някого, когато той им се дърпа. Именно това е причината за тези съвети. Този, който се прави на труднодостъпен е в изгодна позиция, защото не показва истинските си чувства и в същото време проверява до колко заинтересован е другият човек и докъде е готов да се бори за него.

 

 

Единственото, което не бива да се прави, е да се прекалява. Все пак всяко нещо си има своите граници. Не се дърпайте прекалено много, защото рискувате да убиете интереса на другия. Внимавайте от труднодостъпни да не се превърнете в недостъпни личности. Възможно е поведението ви да стане отблъскващо и вместо да предизвикате нечий интерес, да накарате човека да загуби желание за всякаква комуникация с вас.

 

Да се правиш на труднодостъпен може да ви донесе изгода, но може и да ви изиграе лоша шега. Много е важно как е „играете играта”. Някои хора знаят как да се държат от собствен опит, други следват професионални съвети, а трети нямат представа как да бъдат труднодостъпни в границите на разумното.

 

Някои мъже и жени се „дърпат”, защото искат да спечелят и тази игра. Да, за тях всеки флирт, всяка връзка е просто игра. Те имат нужда да поддържат самочувствието си на ниво и го правят, като се трупат бройки. За тях не е важно да имат стабилен партньор до себе си, напротив, за тях е по-важно да флиртуват с повече хора. Количеството е по-важно от качеството. На такива хора не им пука за онези, които имат интерес към тях. Те са готови да казват мили думи на човека, който ги харесва, а когато се убедят, че той е техен и не иска друг, те губят своя интерес, защото са спечелили поредната си битка. Намират си друг, с когото играта започва наново.

 

Има, разбира се, мъже и жени, които смятат играта на недостъпен за напълно излишна. Според тях човек трябва да се държи така, както му идва отвътре, пък нещата, ако са писани да се случат, ще се случат. Те обаче рядко полагат усилия за връзката си и се оставят по течението. Често стават скучни на партньора и се стига до раздяла поради тяхната пасивност.

 

Да играеш игри в любовта не е нещо лошо. Напротив! Това води до разнообразие и може да подобри взаимоотношенията ви. Наслаждавайте се на играта, но не прекалявайте!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия