Грешките, които допускаме в началото на връзката и които водят до нейния край

2014-01-10 11:26:00
Грешките, които допускаме в началото на връзката и които водят до нейния край
Снимка: Dreamstime

Началото на всяка връзка е страхотно. Влюбените се радват един на друг, прекарват доста време заедно, не се карат, интересни са си ... Тези хубави неща обаче може да бъдат разбити на пух и прах, ако единият от двамата партньори не се държи както трябва. Вижте няколко неща, които са в състояние да ви раздели с любимия човек, докато сте още в началото на вашите взаимооотношения:

 

Използване на лъжи – ако искате да се радвате на дълга и здрава връзка, трябва да бъдете честни с партньора си и да не си служите с лъжи, колкото и да ви се иска. Няма безгрешни хора. Но когато сгрешите, вместо да лъжете, признайте си и си понесете последствията. По този начин ще покажете на партньора си, че сте зрял човек, а това определено ще му се хареса.

 

 

Несериозно отношение – в днешно време повечето хора водят забързан начин на живот, но това не е оправдание за постоянни закъснения. Никой не обича да седи и да чака всеки път по 15-20, че даже и повече минути половинката си. Особено сега зимата, когато навън не е особено топло. Затова се постарайте да не закъснявате, да не отлагате или променяте часа и мястото на срещата. И в никакъв случай, не връзвайте тенекия на любимия си човек. Това е доста унизително и подигравателно, дори да не ви се струва такова.

 

Поставяне на ултиматуми – когато двама души решат да са заедно, те трябва да започнат да се приемат такива, каквито са. Не е редно да изисквате от партньора си да се откаже от нещо заради вас. Разбира се, тук говорим за нормални неща като хоби, приятели, развлечения и т.н. Няма лошо да поискате да намали алкохола, ако това му създава проблеми или да не пуши около вас, ако не понасяте цигарения дим. Но не бива да искате да се откаже от хобито си, за да прекарва повече време с вас. Един човек, за да бъде истински щастлив, трябва да бъде в хармония със себе си, да прекарва време със себе си и да не се чувства задушен.

 

Липса на уважение - когато половинката ви не иска да отиде на кино, да излезе от вкъщи, защото е уморен или не иска да отидете на почивка извън града, в който живеете – съобразете се. Да, може да го накарате насила, но не това е идеята, нали? По-добре да изчакате да поиска да направите това, което искате и вие, отколкото да е сърдит и да се чувства използван и манипулиран.

 

Ниско ниво на възпитание – възпитанието се формира в първите 7 години. Но, когато човек усети, че не е добре възпитан и иска да се промени към по-добро, той може да го направи и в по-късен етап от живота си. Хубаво е да знаете, че никой не иска да си общува с хора, които се държат грубо. Много хора напускат партньорите си, защото те се държат грубо и арогантно с околните и рано или късно това поведение ще се прехвърли и върху тях.

 

Планове за бъдещето – жените обичат да си правят планове с новия партньор. Да, но мъжете се плашат от това. Колкото и да ви се иска да обсъждате бъдещето си заедно, по-добре не го правете, защото рискувате да го изплашите и да нямате такова. Правете си плановете, споделяйте ги на приятелките си, но не и на него. Не му показвайте, че ще бъдете /или поне вие така искате/ цял живот заедно, защото това ще стане като примка около врата му, която ще го стегне и той ще поиска да диша на спокойствие ... без вас.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия