Жените не харесват секса с презерватив, предпочитат Facebook

2014-01-09 19:36:00
Жените не харесват секса с презерватив, предпочитат Facebook
Снимка: Dreamstime

Скорошно изследване задава въпроса „От какво бихте се отказали за един месец?" на група мъже и жени на възраст между 18 и 54 години. Те имали списък с различни дейности и трябвало да посочат без кои три не биха могли да живеят в продължение на месец.

 

И мъжете, и жените са категорични, че не могат цял месец без сън и без Facebook. Но, когато станало въпрос за третата дейност, жените и мъжете имали различни мнения.

 

Мъжете отбелязали секса, което сигурно не изненадва никого. Жените, от друга страна решили, че сексът не е по-необходим от душа. Вероятно жените са по-практични в случая, защото смятат, че секса би бил доста неприятен, ако не може да бъде последван от душ.

 

Предпочитанието на душа пред секса не е единственото изненадващо откритие, до което е довело това изследване. Оказва се, че жените са по-зависими от технологиите, отколкото мъжете и притежават повече смартфони и Nintendo системи.

 

 

Общоприето твърдение е, че мъжете винаги се оплакват, когато става дума за презерватив и настояват да не използват, а жените – точно обратното, винаги настояват да се използват предпазни средства.

 

Скорошно изследване на американски учени е установило, че не е точно така на практика. Според изследването жените предпочитат други методи за контрацепция пред презервативите, защото по тяхно мнение те „пречат на удоволствието от секса".

 

Въпросникът, насочен към нежния пол, имал за цел да провери какви конрацептиви използват дамите и как се отразява това на качеството на секса и удовлетвореността на дамите. Освен за моменталното сексуално удоволствие, учените събирали мнение за цялостната удовлетвореност, което те определят като „комбинация от сексуалната самооценка и задоволството от връзката с партньора".

 

Резултатите показали, че жените, които ползват презервативи и хормонални противозачатъчни, са най-задоволени в секса – дори повече от дамите, които не използват никакви контрацептиви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Bomber
преди 10 години

Ами презерватив,на който да пише фейсбук

koshtramba
преди 10 години

Хахахахха, нищо съвместимо не видях в заглавието. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия