Как интернет успя да промени любовта през 2013 година

2014-01-07 14:02:00
Как интернет успя да промени любовта през 2013 година
Снимка: Dreamstime

В началото на всяка година човек си дава някакви обещания, прави си равносметка за изминалите 365 дни и се старае да подобри живота си. И като говорим за живота, няма как да не споменем и интернет пространството, което оказва огромно влияние върху ежедневието на хората. Както и върху техния любовен живот.

 

Вижте кои са основните промени за 2013 година, свързани с интернет и любовта:

 

Хората проверяват бъдещето си гадже – благодарение на интернет, хората могат лесно да проверят човека, с когото имат намерение да споделят живота си. Най-лесно става в социалната мрежа Facebook и с помощта на общи приятели – ако има такива, разбира се. Има и два сайта, които не са известни в България, но са особено популярни в чужбина. Става въпрос за LuLu и Yelp for boys, където жени могат да оценяват и коментират анонимно мъже.

 

 

Дистанцията се скъсява – благодарение на интернет хора, чиито пътища никога не биха се пресекли, се запознават и комуникацията е лесна, дори когато двама души живеят на различни континенти. Facebook и Skype улесняват доста връзки и приятелства. Хората знаят какво става с най-близките им и често провеждат видео разговори, което се доближава доста до една истинска среща. Е, няма го физическия контакт, но по-добре видео разговор, отколкото телефонен, нали?

 

Хората са по-честни – има две мобилни приложения, които подтикват хората да бъдат искрени и да си казват директно какво искат от човека до себе си. Става въпрос за апликациите HiDine и Carrot Dating.

 

Необвързаните предпочитат да започнат връзка с приятели на приятели – и тук се намесва добрия стар Facebook, както и приложенията Hinge, Swoon и Tinder, които използват информацията на един потребител и му предлагат любовни съвпадения от кръга на приятелите на неговите приятели. Все пак е по-добре човек да бъде с приятел на приятел, отколкото с напълно непознат човек.

 

Хората избягват срещи с интернет познати – преди време беше доста модерно да се излиза с хора, с които човек се е запознал online. В последно време обаче хората избягват тези срещи, защото са преживели достатъчно разочарования и не искат да рискуват повече.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия