Защо се влюбваме или няколко причини, които подценяваме

2013-11-21 21:00:00
Защо се влюбваме или няколко причини, които подценяваме
Снимка: sxc.hu

Любовта е най-силното чувство, което всеки един от нас е изпитал или му предстои да изпита. Тя е способна да промени човек и да го накара да погледне на света с различни очи. Моментът, когато осъзнаеш, че вече не мислиш първо за себе си, а за някой друг, т.е. си превъзмогнал егоизма си, е и моментът, когато осъзнаваш, че си наистина влюбен, моментът, в който разбираш, че щастието ти зависи от някой друг и си готов без дори да се замислиш да му го довериш.

 

 

Множество са причините, поради които може да се влюбите в даден човек и повечето от тях са известни на всеки един от нас, има обаче няколко причини, които подценяваме и смятаме, че са незначителни. Ето част от тях:

 

Обичаме и се доверяваме на хора, приличащи на нас

 

Едва ли има някой от нас, който да не е чувал фразата "Противоположностите се привличат", но колко от нас вярват, че и обратното е истина. Последните прочувания на учени, установяват, че хората са склонни да имат краткосрочна връзка с човек, който е тяхната противоположност, но когато става дума за сериозна връзка, опираща на доверие и силни чувства над 60% от хората избират огледалните на тях самите образи, което е достатъчно условие да се твърди, че и хората, които си приличат се привличат.

 

Местоположението

 

Да, колкото и да не вярвате има значение къде живеете. И не, нямаме предвид разделението на богати и бедни квартали, а един по-мащабен поглед. Специалисти направили проучване, което установило, че хората живеещи в страни с оскъдни ресурси, намират за далеч по-привлекателни пълните жени, същата зависимост важи и в обратна посока — хората живеещи на места, разполагащи със солидни ресурси издигат в култ слабите и фини тела.

 

Симетрично лице

 

Можем да се обзаложим, че 90% от вас ще кажат, че това е особеност, която дори не са забелязали, но учени са потвърдили, че има зависимост между тези два факта. Изследване е показало, че подсъзнателно ние сме привлечени далеч повече, от хора, които имат симетрично лице.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия