Какво тябва да знаеш за целувките?

2013-11-20 18:30:00
Какво тябва да знаеш за целувките?
Снимка: freedigitalphotos.net

Целуването е много интересно за тийнейджърите, защото повечето искат да знаят всичко, да се целуват добре и да се научат да се наслаждават на целувките. Ако никога не си се целувал/а, не трябва да се притесняваш, никой не се е родил научен. Трябва най-вече опит. Ние ще се опитаме да те запознаем с нещата, които трябва да знаеш за целуването и целувките.

 

Като за начало ще споменем, че устните на човека неслучайно са червени. Там кожата е по-силно пигментирана, а също така и изобилства от кръвоносни съдове. Устните се смятат за ерогенен орган, защото взимат участие в целуването и други актове на интимност.

 

Изчислено е, че през лятото хората се целуват три пъти повече, отколкото през другите периоди на годината и всеки един от нас прекарва около две седмици от живота си в целуване.

 

Друго, което навярно не подозираш е, че целувките горят калории. Една целувка по бузата изгаря 5 калории, а страстна целувка гори по около 30 калории.

 

Учени от Берлинския университет доказали, че една целувка действа на настроението на човек като го подобрява и 20 секунди целуване може да направи денят ни много по-усмихнат и романтичен.

 

Целувката може да бъде възбуждаща, но това сме сигурни, че го знаеш. Сексолози твърдят, че целувката с език възбужда 70% от мъжете. В човешката слюнка се съдържа ензим, наречен андорстерон, който повишава сексуалното желание и у двата пола.

 

Целувката повишава имунитета. Когато се целуваме, тялото ни произвежда вещества, които унищожават бактериите и някои вируси. По този начин целувките укрепват имунната ни система.

 

 

Тези факти, които споменахме до сега със сигурност са те убедили, че целуването изобщо не е лошо, а напротив, даже е здравословно. Има някои техники на целуване, които трябва да знаеш.

 

Вакуумна целувка. Тя се прави, когато устните ви се всмукват, разбира се не ужасно силно, а леко и нежно, така че да е приятно и за двама ви. Когато се изморите, не се отдръпвай изведнъж, ами бавно отлепи устните си, за да не се чуе странен звук. Освен това тази целувка е нежна, ако се дръпнеш изведнъж ще е странно.

 

Целувка по ръката. Може да ти се струва отживелица, но повечето момичета си мечтаят за такава целувка. Тя е изключителен израз на уважение към момичето. Идеята на тази техника е не да дърпаш ръката на момичето към себе си за да я целунеш, а ти да се наведеш и един вид да се поклониш пред нея.

 

Най-разпространена е френската целувка, която французите твърдят, че е английска. Без значение какъв е нейният произход, ние се съгласяваме, че тя е най-вълнуващата от всички целувки. Техниката на тази целувка е в контакта между езиците на партньорите. Трябва да се стараеш да го правиш нежно и внимателно ако нямаш много опит, защото не е приятно усещането да натискаш прекалено много с език или да проявиш грубост. В някои племена и до днес се смята, че с контакта с език предаваш на партньора си част от своята душа.

 

Целувка – дразнител. Тя е подходяща, когато искаш да подразниш партньора, например в любовната игра. Идеята е да поднесеш устни към партньора, той да успее леко да те целуне и изведнъж да се отдръпнеш. Така другия си мисли, че ще може да те целуне, но ти го изненадваш.

 

Целуването с отворени очи не се харесва на всички. Повечето хора си затварят очите, когато се целуват. Други пък обичат да гледат, докато се целуват и им доставя голямо удоволствие.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия