Упражнения за влагалищни мускули

2013-11-18 16:30:00
Упражнения за влагалищни мускули
Снимка: Dreamstime

Хората правят всякакви упражнения, за да се поддържат във форма. Някои наблягат на тези за дупето, други за краката, трети за корема, а има и такива, които правят упражнения за ... влагалището. Сигурно ви се струва странно, но истината е, че тренирането на влагалищните мускули предотвратява изпускането в по-късна възраст, както и отслабването на матката и пикочния мехур.

 

Ако понякога ви се случва да кихнете и леко да се напишкате, започнете да правите упражнения за влагалището. По този начин ще стегнете мускулите и няма да имате този проблем, а и след време ще ви е по-лесно, когато тръгнете да раждате.

 

 

Освен за здравето, упражненията за влагалищните мускули са полезни и за сексуалния живот. Жените, които могат да свиват и отпускат мускулите си в тази част на тялото, изпитват много по-голямо удоволствие по време на секс. Ако искате да сте от тях, започнете и вие да правите упражнения.

 

Най-популярни са упражненията на Кегел, които са създадени през 1946 година от д-р Арнолд Кегел. Те спомагат за повишаване чувствителността на G-точката, както и за възможността да изпитате няколко оргазма един след друг. Също така тези упражнения увеличават кръвоснабдяването в тези области, което води до повишаване на чувствителността и сексуалното удоволствие.

 

Упражненията на Кегел са лесни. Това, което трябва да правите, е да свивате и отпускате мускулите на тазовото дъно. За да разберете дали можете да го правите, опитайте се докато уринирате да стигнете мускула на уретрата, без да притискате бедрата си едно към друго. Ако успеете да спрете уринирането, значи правите правилно това упражнение. Правете Кегел няколко пъти на ден първите няколко седмици, а след това увеличете дължината и честотата на упражненията – около 10 пъти дневно. Хубавото е, че това упражнение може да го правите абсолютно навсякъде – вкъщи, в градския транспорт, докато чакате на опашка в магазина, докато сте на гости и т.н. Не се притеснявайте, никой от околните няма да разбере какво правите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
TheNormalGuy
преди 10 години

Добре де, а защо на толкова малко места се споменава за мъжките Кегели? Който има проблем с ерекцията, има ранна еякулация или просто иска да разкрие пълния потенциал на половия си орган, то тези упражнения биха му помогна ли. http://blogzdrave.com/2010/08/26/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0-%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/ A що се отнася за жените, тия упражнения са по-полезни за тези, които са раждали.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия