Не отслабвайте, ако не искате да загубите гаджето си

2013-11-05 16:00:00
Не отслабвайте, ако не искате да загубите гаджето си
Снимка: Dreamstime

Хората по всякакъв начин се опитват да се отърват от излишните килограми, но трябва да бъдат предпазливи, ако не искат да загубят половинката си. Психолози установили, че значителното отслабване на единия от партньорите може да доведе до влошаване на отношенията и дори до прекратяване на връзката, пише в. „Daily mail“.

 

 

Причината е в този, който е успял да се отърве от излишните килограми. След като при него е настъпила значителна промяна, той смята, че същото трябва да се случи и на половинката му и постоянно я подтиква да извърши аналогични промени в живота си.

 

Най-често това се изразява в забележки относно сексуалния интерес и нещата, с които се храни, които често са калорични и нездравословни.

 

Учените са направили експеримент, в който участвали 21 двойки. Във всяка един от партньорите е свалил най-малко 14 килограма за година, като средното намаляване на теглото е било с 27 килограма. Всеки един от доброволците е бил помолен след отслабването да разкаже как свалянето на излишните килограми се е отразило върху отношенията между партньорите.

 

Резултатите показали, че след отслабването човекът, който е намалил теглото си, започнал да говори по-често за здравословния начин на живот, за да даде стимул на половинката си да започне да живее по-здравословно. Ако и двамата партньори имат желание да се променят, тяхната сексуална и емоционална връзка укрепва и техните отношения се подобряват. Ако обаче стимулът е само при единият, връзката им тръгва надолу.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия