Facebook знае кога двама души ще сложат край на връзката си

2013-11-05 13:45:00
Facebook знае кога двама души ще сложат край на връзката си
Снимка: Dreamstime

Няма какво да се лъжем – социалната мрежа Facebook e неизменна част от живота ни. Там повечето хора си споделят всичко – нови снимки, нови приятели, нови хобита, нови гаджета и т.н. Често, когато човек има сложни взаимоотношения с половинката си, бърза да промени статуса си във Facebook и от „обвързан“ става „необвързан“ или отбелязва, че нещата помежду им са „сложни“.

 

 

Учените са на мнение, че социалната мрежа е в състояние да покаже доколко са свързани партньорите, като се направи изследване на приятелските им групи. Прави се мрежови анализ на семейното положение във Facebook, използват се графики и алгоритми за анализ на връзките.

 

Специалистите решили да си направят експеримент и изследвали 1.3 милиона потребители на социалната мрежа, които имали връзка и наблюдавали доколко големи са техните групи приятели и колко общи приятели имат. Резултатите показват, че тези, които имат едно и също социално обкръжение във Facebook, е по-малко вероятно да имат здрава и дълга връзка.

 

Направени били изследвания на връзките между различни хора в сайта, включително и членове на семейството, далечни познати, съпруг или съпруга и колеги.

 

Връзката между двама влюбени има висока дисперсия, когато общите им приятели не са добри свързани един с друг. Резултатите красноречиво показват, че хората със собствена мрежа от приятели имат по-добра връзка.

 

Причината е, че човек се чувства по-щастлив и спокоен, когато има голямо разнообразие от хора, с които може да общува. Затова, ако обичате човека до себе си и искате да сте заедно завинаги, оставете му достатъчно лично пространство. Почнете ли да го задушавате, имайте предвид, че е въпрос на време да се разделите. Уважавайте се, обичайте се и на на последно място си вярвайте! Връзка, основана на съмнения, е обречена!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия