Как да се целуваме?

2013-11-05 23:55:00
Как да се целуваме?
Снимка: sxc.hu

Целувката е един от най-важните контакти, които осъществяваме, с човека, когото обичаме. Сигурно се чудиш понякога защо хората се целуват и как точно става? Всеки иска да е добър в целуването, но трябва да знаеш някои неща. Хората имат нужда да се целуват, да чувстват близост и да усетят другия до себе си. Трудно е да се опише самото чувство, но няма как да се сбърка.

 

Разбира се, че човек най-добре се учи от практика, но за да си по-спокоен/на ще ти дадем няколко съвета.

 

 

За да поискаш да целунеш някого трябва да бъдеш привлечен/а от него. До голяма степен това се дължи на хормоните, но също така и на чувствата, емоцията. Целувката е нещо много истинско, оправя настроението и чувстваш партньора по-близък.

 

Френската целувка е целувка с език. Целта е да докосваш езика на партньора си с твоя, с устни също. Няма особени правила, все пак това е целувка и е по предпочитание на партньорите. Лошото е, че не винаги се получава от първия път.

 

Като за начало се отпуснете. Не се притеснявай, че можеш да се объркаш. Когато се почувствате готови, се доближете един до друг и докоснете устни, после се отдайте на сладка целувка. Френската целувка е мокра целувка,не се притеснявай от това. Все пак внимавай да не олигавиш другия прекалено, защото не е приятно. Не забравяй да преглъщаш.

 

Ако се чудиш къде да си сложиш ръцете, не се притеснявай. Докосвай партньора си. Ако си момче вплети пръсти в косата ѝ, ако си момиче можеш да обвиеш ръце около врата му. Сгуши се в него след целувката.

 

Целувката не е просто да се докосвате с езици, това е интимен момент. Можете да минете към ухото на партньора, към врата, той е много чувствителен. Докосвайте се, галете се. Отпуснете се и не мислете за друго. Важно е, когато се целувате за първи път да подберете хубаво място, което да е романтично и да ви остане мил спомен.

 

Не забравяй да преглъщаш и да дишаш. Внимавай да не си ударите нослетата и не си вкарвай езика прекалено навътре, когато целуваш другия, защото това няма да се хареса. Бъдете нежни един с друг и не бързайте.

 

Вярвай в себе си и не мисли как ще се изложиш, защото няма. Това е целуване, няма толкова какво да сгрешиш, а и всеки си има различен вкус. Просто трябва да си убеден/а, че искаш да бъдеш с човека срещу себе си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия