Няколко въпроса, които те е срам да попиташ [част първа]

2013-03-13 15:15:00
Няколко въпроса, които те е срам да попиташ [част първа]
Снимка: Dreamstime

На всеки му се е случвало да си задава въпроси, които го вълнуват, но в същото време се срамува да попита околните. Намерете отговорите на въпросите, които ви карат да се изчервите, дори като си ги помислите:

 

Вярно ли е, че вагината мирише на риба? - всяка жена има вагинална миризма и това е напълно нормално. Не бива да се притеснявате или да си втълпявате разни неща. Ако усетите промяна или смятате, че миризмата не е нормално, посетете гинеколога си, защото има възможност да страдате от бактериална вагиноза или друга инфекция. В никакъв случай не се парфюмирайте „там долу“, защото може да си докарате сериозни здравословни проблеми.

 

 

Може ли да се хване настинка/грип по време на орален секс – шансът е толкова голям, колкото при целувка по бузата, например. Трябва да сте се пипнали по устата/носа и след това да сте докоснали половия си орган. Така че няма за какво да се притеснявате. Но все пак е хубаво да не сте прекалено близки с гаджето си, докато един от двама ви е болен.

 

Какво да ям, за да съм по-вкусен/вкусна „там долу“? - наистина има храни, които са в състояние да променят вкуса ви. Консумирайте ананас и целина за по-мек вкус на вагиналните флуиди. Млечните продукти, месото, кофеинът и чесънът го правят по-силен. Пиенето на много вода помага за „отмиване“ на виновниците. Лубрикантите също помагат за олекотяване на вкуса „там долу“.

 

Калорична ли е спермата? - голяма част от момичетата се вълнуват от калориите във всяка една храна. Спермата не е храна, но въпреки това съдържа калории в себе си. Проучванията показват, че в една чаена лъжица има около 7 калории.

 

Може ли да ме нарани, ако правим прекалено груб секс? - възможно е да се стигне до протъркване на вагината, особено ако не сте достатъчно овлажнена, но няма как да ви нарани отвътре.

 

Какво да правя, за да се предпазя от появата на гъбички? - гъбичките определено са досадни, но има няколко неща, които ще ви помогнат да не се срещате с тях отблизо. Не използвайте обикновен сапун и/или душ-гел, за да поддържате хигиената на интимните си части. Това се отнася предимно за момичетата! Възможно е да нарушите функционирането на естествената хармония на вагиналната флора и да си докарате неприятни здравословни проблеми. Затова използвайте интимни гелове и то не по-често от един-два пъти седмично. Хубаво е да носите памучно бельо, защото останалите материи не позволяват на тялото ви да диша. Също така не носете прашки, ако сте склонни към инфекции, защото тънката лента отзад на дупето дава идеална възможност на микробите да се плъзнат от дупето към вагината.

 

Презервативът се изхлузи/скъса по време на секс. Дали се е стигнало до нежелана бременност? - няма невъзможни неща. За да не се притеснявате излишно и за да не се стига до аборт или нежелано раждане, най-добре е да вземете хапче след секс. Но помнете, че тези хапчета са „бъкани“ с хормони и не бива да се пият по-често от два пъти годишно – тоест през шест месеца. Следващият път бъдете по-внимателни!

 

Понякога получавам оргазми във фитнеса, в училище, в градския транспорт ... Всичко наред ли е с мен? - няма от какво да се оплаквате, при положение, че има жени, които не могат да свършват или достигат до оргазъм, едва след като са родили първото си дете. Да, не е приятно постоянно да сте възбудена и т.н., но все пак е по-добре, отколкото да сте фригидна, нали? Спонтанните оргазми са нещо нормално, при тях не е нужно да има стимулация на половите органи. Ако това ви пречи да водите нормален начин на живот, посетете гинеколога си.

 

Правих секс, докато имах гъбички. Дали партньорът ми е заразен? - напълно възможно е, защото гъбичните инфекции се предават изключително лесно. По-добре е да отидете на лекар, за да види дали всичко е наред. По принцип гъбичките при мъжете протичат по-леко и има възможност да не разбере, че е заразен и да ви ги върне отново и така да се получи един затворен кръг. Затова е хубаво, когато единият партньор има гъбична инфекция, лечението да се проведе и за двамата.

 

Снимка: Dreamstime

 

Може ли аналният секс да доведе до гинекологични проблеми? - като цяло едното няма нищо общо с другото, стига да се спазват някои елементарни правила. Като за начало е хубаво да знаете, че аналният секс може да бъде болезнен, защото анусът не се овлажнява както вагината. Затова е добре да използвате лубрикант, за да избегнете миниатюрните драскотини или пукнатини, които могат да се появят отзад. Също така в никакъв случай не редувайте анален с вагинален секс, защото пенисът ще пренесе микробите от ануса директно във вагината ви, а това може да доведе до инфекции.

 

Втората част от статията прочетете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия